Limba română, întrebare adresată de elenabibart, 8 ani în urmă

HEY!Un rezumat pe scurt la Cei trei frati imparati de Petre Ispirescu din Basme

Se poate??

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Matematicianului2007
24

Cei trei frați împărați

Petre Ispirescu

Era odata un om sărac care avea o femeie si trei copii . El muncea pe brânci zi și noapte pentru ași putea să își intrețină familia . Copii erau flamanzi mai tot timpul .

Omul pleca intr-o zi sa aduca niste lemne pentru a face un foc si gasi in padure intr-un copac un cuib de pasare , cum nu mai vazuse in viata lui . Dori sa stie ce pasare se afla acolo asa ca isi lepada calevrii isi facuse curaj si se sui in copac .

Cand ajunse acolo ce sa vaza , era un ou ca de gaina . oul era asa de frumos incat omul avu o retinere inainte sa il atinga . In cele din urma il lua si il baga in san . Culese uscaturile si pleca acasa . Il pastra si pe urma se imbogati deoarece oul il vindea pe multi bani in targ si in fiecare zi gasea altul pleca cu afacerile si in alte tari . Dascalul de la biserica dorea oul si vroia sa ii omoare pe copii . ei au scapat si au luat si pasarea pe care a reusit sa o prinda tatal sau in trecut . fiecare a avut un vii tor stralucit si au ajuns imparati . Acolo au trait fericiti pana la adanci batraneti!

Succes!

Alte întrebări interesante