Limba română, întrebare adresată de yellou, 9 ani în urmă

Hey ,va rog sa ma ajutati cu asta ! Scrieti o compunere cu titlul Graba strica treaba si in care sa uitilizati cuvintele scolar ,tema ,litera,accident ,o cunoaste ,a citi ,neatent ,cuminte . !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de YoaNa26
1
                                         Graba strica treaba


 A fost odata , intr-un mic oras , doi parinti care aveau un copilas visator , istet si dragut.Pe acesta il chema ,,James''' si era inca scolar , in varsta de sapte ani.
   Intr-o zi , copilul era la ore . Doamna invatatoare le dadea tema , de scris , de cunoastere si de citit .In pauza , prietenul lui James il invita la o plimbare dupa scoala .
-Dar trebuie sa imi fac tema !
-Si ce ? Bine daca nu vrei sa vii ...Atunci o sa chem pe altcineva in locul tau.
-Nu , nu ! O sa vin...
      Ajuns acasa , James nu se mai schimba ,nu mai manca , ci lua cartile si caietele si incepu sa scrie .Dupa ce isi termina temele , pleca cu copiii . Printre acestia se afla si o fetita pe care o cunostea .Cat s-au jucat copiii !
Se facu seara . Copiii se dusera la casa lor . A doua zi , la scoala , doamna invatatoare le-a zis sa isi scoata caietele pentru a-i verifica . Cand a ajuns la James....Vai s'amar !
-Mai,baiete , mai....Cate greseli aii!!
-Ah . Imi cer scuze ,doamna invatatoare.
-Ai uitat o litera - doua , ai scris urat , ai uitat sa faci cateva exercitii...De ce te-ai grabit ?
-Imi cer scuze din toata inima , doamna invatatoare.A fost un accident.
-Un accident este atunci cand esti neatent ? Un accident inseamna cand ai gresit fara sa vrei , dar tu ai fost neatent. Eu stiam ca esti cuminte , istet si luai mereu note mari ..Vai..Te rog sa vii cu mama ta la scoala!
-Dar..
-Nici un dar!
     James , cum ati auzit , era un baiat foarte destept , foarte cuminte si mereu era grijuliu cu temele sale , nu si le lasa balta . De atunci baietelul a inteles ca din cauza ca s-a grabit treaba lui nu s-a terminat cu un sfarsit prea bun . Din acel moment s-a creat proverbul : GRABA STRICA TREABA! .





Sper ca ti-a fost de folos

yellou: Ms
Alte întrebări interesante