Geografie, întrebare adresată de sofia873052, 8 ani în urmă

HIDROGRAFIE Beijing
URGENT
DAU COROANA​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de imthequeenyall
0
Capitala Chinei, Beijing, este un oraş în care verdeaţa şi lacurile pot fi întâlnite la tot pasul. Numărul mare de zone străbătute de ape din Beijing a făcut ca în prezent să trăiească în capitala chineză în prezent 216 de diferite specii de păsări, faţă de 112 în 1998.
Asociaţia pentru protecţia păsărilor din Beijing afirmă că înmulţirea speciilor de păsări din capitală este vitală pentru extinderea zonelor umede şi pentru conştientizarea de către populaţie a importanţei protecţiei păsăsirilor. Principalele 6 zone în care se află lacuri sau canale de suprafaţă în Beijing însumează 20.000 hectare, potrivit Biroului pentru Silvicultură din capitala chineză.

Adesea zonele umede sunt numite şi "rinichii" pământului, pentru rolul lor jucat în asigurarea rezervelor de apă, prevenirea inundaţiilor şi eroziunii solului.

Beijing a avut în deceniul trecut mult de suferit în urma furtunilor de nisip şi a penuriei de apă, aceste probleme făcând ca autorităţile din capitala chineză să adopte măsuri pentru extinderea zonelor umede şi a numărului de lacuri din Beijing.

"Beijingul a pierdut o suprafaţă însemnată de zone umede în ultimele două decenii. Va mai dura ceva timp pentru a recupera acele suprafaţe", explică Hou Baokun, director al Serviciului de protecţie a faunei şi florei din cadrul Biroului de Silvicultură din Beijing.

Remarcabila prosperitate economică a Beijingului şi extinderea zonelor de locuit din capitală au făcut ca creşterea numărului de lacuri şi zone umede să devină imperios necesară. Lărgirea zonelor de locuit din Beijing dincolo de şoselele de centură patru şi cinci a fost însoţită de crearea unor terenuri de golf, a unor parcuri de distracţii şi cartiere de vile, manifestându-se tendinţa de neglijare a echilibrului ecologic din respetivele zone. De exemplu, în anul 2001, zona Yangzhen Weitang din diistrictul Shunzi, din nordul Beijingului, a fost transformată într-un teren de golf şi zonă de distracţii.

În fiecare toamnă şi primăvară, lacurile şi celelalte zone umede din Beijing şi împrejurimi sunt invadate de păsări migratoare. La 60 de kilometri nord de centrul capitalei chineze, în districtul Yanqing, pot fi cel mai bine văzute păsările migratoare venite din alte regiuni. Yeya Lake (Lacul raţei sălbatice) este una din cele mai cunoscute destinaţii şi unul din cele mai extinse habitaturi ale păsărilor din zona Beijing. În fiecare primăvară,

mii de lebede pot fi văzute înotând aici. Ele au început să se adune pe acest lac în 1996, iar de atunci numărul lor este în continuă creştere. Peste 150 de alte specii locuiesc pe lacul amintit, printre care cormoranul, bâtlanul gri, cocorul negru şi lopătarul.
Alte întrebări interesante