Istorie, întrebare adresată de pavalnina79, 8 ani în urmă

I. Domnia lui Carol I Carol I a fost solutia de care era nevoie în acel moment. În toată domnia sa, el a fost stăpânit de simțământul datoriei mai mult decât de orice altceva. Si, din acest punct de vedere, dom- nia lui a fost benefică pentru ţară. Prezența sa pe tron, o jumătate de veac, a asigurat Româ- niei o stabilitate politică normală, care la rândul ei a înlesnit o muncă națională rodnică." Ion Bulei, ..Un Hohenzollern în România - Carol I", în Regele Carol I, ctitorul României moderne 1 Menţionează, din sursa dată, trei caracteristici ale domniei lui Carol I. 2 Formulează, în cinci rânduri, o opinie despre rolul pe care Carol Il-a avut în evoluția isto- rică a României.​


Utilizator anonim: La punctul 2 este vorba despre Carol I sau Carol II ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Răspuns:

1. Simtul datoriei, stabilitate politica care a inlesnit o munca nationala

2. Opinia mea personala este ca regele Carol II a fost cel mai slab rege din dinastia Hohenzollern, a fost un caracter mic mistuit de ambitii desarte ce a dus Romania spre dezastrul din 1940. A dezertat din armata, a fugit de domnie de doua ori, era alcoolic si bolnav sexual. A instituit dictatura carlista, dizolvand parlamentul si abrogand Constitutia. A vrut sa fie seful Miscarii Legionare iar la refuzul lui Zelea Codreanu, a dat ordin ca seful Miscarii sa fie asasinat ceea ce s-a si intamplat. Amanta sa Elena Lupescu a instituit prin tatal ei, un evreu bogat si fara scrupule, o retea de santaj, afaceri murdare, delapidare si intrigi.

In 1940 Romania cedeaza cererilor ultimative ale URSS, Ungariei si Bulgariei si pierde peste 33% din teritoriu (aproape 100.00 km2) si tot atat din populatie (aproape 7 milioane de locuitori).

Populatia si partidele politice, inclusiv Maresalul Antonescu ii cer sa abdice. Astfel se sfarseste domnia rusinoasa a unui rege labil psihic.

Explicație:

Alte întrebări interesante