Istorie, întrebare adresată de meryzaharia63, 8 ani în urmă

Idei principale din lecțiă ConstituireaSUA . Declarația de independență. Constituția.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de diac742
1

Răspuns:

La 4 iulie 1776 s-a publicat declarartia de independenta prin care s-au format Statele Unite ale Americi prin unirea celor 13 colonii. Armata colonistilor a invins armata Angliei la Saratoga (1777) si Yorktown (1781). Razboiul s-a incheiat in 1783 prin tratatul de pace de la Versailles prin care Anglia a recunoscut independenta SUA.

 Prin aceasta constitutie se organizeaza SUA ca o republica federala care avea in componenta 13 state. Fiecare stat avea legile si institutiile sale. Exista si un guvern central care hotara in problemele economice militare si de politica externa. Constitutia Americana prevedea separarea puterilor in stat.

Puterea executiva este exercitata de presedinte. Acesta este seful statului si al guvernului. Presedintele este ales pentru un mandat de 4 anii. Primul presendinte a fost George Washington. Puterea legislativa este exercitata de Congres, format din Camera Reprezentatilor si Senat. In camera Reprezentatilor sunt alesi deputati proportional cu numarul locuitotilor fiecarui stat. In Senat sunt alesi cate 2 senatori. Puterea judecatoreasca este exercitata de Curtea Suprema de Justitie.

 Constitutia Americana mentina insa sclavia.

Sper ca te-am ajutat :)

Alte întrebări interesante