Istorie, întrebare adresată de gheata2, 8 ani în urmă

identifica două evenimente care demonstrează confruntarea între vis și Est Identifică două caracteristici acestui confruntări

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de OkeMan
8
  Ar fi Marea schismă din 1054, unde BIserica de Vest, Biserica Catolică, Biserica Universală, Se rupe de Biserica de Esti, Biserica Ortodoxă, Dreapta Credință, la baza rupturii fiind mai multe lucruri: icoane, statui, purgatoriu, iad și rai etc.
 Ar mai fi și arhicunoscutul Război Rece, unde la propriu Vestul Capitalist s-a confruntat cu tăvălugul sovietic și c.o, unde nu a fost chiar un război în toată regula, purtat mai degrabă ep cale diplomatică, uneori iscându-se războaie armate pentru a răspândi o anumită ideologie în anumite circumstanțe. 
  La Marea Schismă a fost o ură oarecum asemănătoare cu cea din Războiul Rece, dar din moment ce era bazat pe conflictul religios nu era aceeași treabă. Și din moment ce pe atunci nu erau ideologi dubioase, puști, democrație și comunism, industre, nu se putea ajunge neapărat la un război civil între urmașii Bisericii Lui Hristos. Sper că ți-am fost de folos.
Alte întrebări interesante