Limba română, întrebare adresată de fabiolabejenaru, 8 ani în urmă

Identifică itinerarul pe care-l parcurge domnul Georgescu
în căutarea familiei

urgenttttt va rog ☹️​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
3

Răspuns:

Am mai raspuns la aceasta intrebare, dar reiau. Asadar:

D-l Georgescu este sotul Mitei din schita "Tren de placere". Pentru a nu face rezumatul acesteia, amintesc doar ca cei doi, impreuna cu copilul si "granmama" au hotarat sa plece la Sinaia, fiindca ii promisese baiatului.

Peripetiile lui Georgescu incep in momentul in care trebuie sa o cazeze la coana Anica, (granmama) si apoi pe ei. Pe soacra urma sa o cazeze la Mazare, asa ca inserandu-se Georgescu se indreapta impreuna cu Ionel (baiatul) la vila lui Mazare pentru a lua "cosul cu merinde" .

De aici o intreaga incurcatura pentru bietul om, care venise de fapt la Sinaia sa se plimbe, nu sa alerge de la o pensiune la alta in cautarea soacrei.

Asadar: ajunge la vila Mazare, dar soacra plecase la Manolescu; indreptandu-se care vila Manolecu, afla ca de fapt nici acolo nu este soacra ( negasind camera libera), ci pleaca catre vila Voinea. Fiind obosit si negasind-o nici acolo, se indreapta spre parc unde isi lasase sotia. Cu stupoare afla ca Mita a plecat si ea in cautarea bunicii. Ametit si foarte obosit d-l Georgescu, il lasa o clipa pe copil pe banca din parc, in cautarea sotiei. La intoarcere afla ca si Ionel a plecat impreuna cu mama lui, dar se va intalni in parc nu cu Mita, ci cu soacra. Impreuna vor pleca catre vila Mandica Vasilecu, dar odata ajunsi,  constata ca Mita a plecat impreuna cu prietenii la o petrecere, intorcandu-se de-abia in zori. Ametit, infrigurat, obosit, d-l Georgescu ramane impreuna cu "granmama" la vila, mananca si se culca.

Explicație:

Alte întrebări interesante