Limba română, întrebare adresată de bya65, 9 ani în urmă

Identificați adverbele din primul și din al treilea alineat al textului de mai sus și indicați felul acestora.

Am vrut să cânt și mi.am dat seana deodată că ei niciodată n.au fost cântăreți,pentru că ei au fost întotdeauna înseși cântecele.
La temelia sentimentelor noastre,acolo unde bătaia inimii ia naștere din ea însăși și unde vremea începe a se naște,acolo la rădăcina arborelui genealogic al sentimentului țării,făpturile nemuritoare stau oricând vitejește de veghe.
Chipurile lor sunt vii în noi,încât ai foarte clar senzația că nu îm istorie au existat,ci în prezent și de aici,din prezent,iradiază înapoi în istorie."

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danait
143

Salut!

"Am vrut să cânt și mi-am dat seama DEODATĂ că ei NICIODATĂ n-au fost cântăreți, pentru că ei au fost ÎNTOTDEAUNA înseși cântecele.

La temelia sentimentelor noastre, ACOLO UNDE bătaia inimii ia naștere din ea însăși și UNDE vremea începe a se naște, ACOLO la rădăcina arborelui genealogic al sentimentului țării, făpturile nemuritoare stau ORICÂND VITEJEȘTE de veghe.

Chipurile lor sunt vii în noi, încât ai FOARTE CLAR senzația că nu în istorie au existat, ci în prezent și de AICI, din prezent, iradiază ÎNAPOI în istorie."

  • Adverbe de timp (când?): deodată, niciodată, întotdeauna, oricând.

  • Adverbe de loc (unde?): acolo, unde (adv.relativ), aici, înapoi.

  • Adverbe de mod (cum?): vitejește, foarte clar.

*** Adverbul este partea de vorbire neflexibilă care arată caracteristicile unei acțiuni sau pe cele ale unei stări.

Alte întrebări interesante