Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Identificați o problemă a scoli tale si gaseste o rezolvare a acestei probleme (ex:discriminare;bataia)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Katy333
0
O problema care persista atat in scoala mea cat si in alte scoli este nepregatirea sistematica a temelor si nepasarea. Deseori ne ciocnim cu aceste fenomene la elevii care au probleme in asimilarea materiilor, problemele in familie sau chiar perioada de pubertate. Sunt de parere ca pentru a invinge acest fenomen este nevoie de un stimul sau o motivatie pentru elev. Din moment ce elevul va fi remunerat cu note negative - va pierde atit interesul pentru scoala cit si pentru invatatura. Ajutarea colegilor, intelegerea si intrarea in situatie sunt termenii cheie pentru a avea un rezultat pozitiv. Daca elevii de asemenea refuza sa invete, atunci ar trebui organizate ore cu psihologul acelei institutii de invatamint.

Katy333: O problema care persista in scoli este bataia sau manifestarea nemultumirilor sub forma de lovituri, imbranciri . Aceasta problema este frecvent intilnita in rindurile baietilor deoarece sunt mai agresivi, impulsivi si irascibili.Pentru a solutiona acest fenomen este nevoie ca persoanele aflate in conflict sa ajunga la un numitor comun, sa gaseasca limba comuna si sa incerce sa coopereze impreuna
Katy333: Daca aceste etape esueaza atunci este nevoie de implicarea atit a psihologuuli scolii cit si a parintilor si directorului. Fiecare abatere de la normele scolii trebuie sanctionate. Aceste sanctiuni prevad munca neremunerata pe terenul scolii, in salile de clasa sau pe coridoare
Katy333: Discriminarea este anume acel inceput al violente. Fiecare elev indiferent de virsta trebuie sa nteleaga ca fiecare om este egal indiferent de religie, rasa, satut social sau chiar si reusita scolara. Aceasta problema consta in injosirea si umilirea atit publica cit si privata, incalcarea la viata privata astfel luind-i unele lucruri care-i apartin sau umplicarea in problemele personale complicandu-i aceste pobleme si metodele de solutionare.
Katy333: Pentru ca elevii sa nu discrimineze sau sa intimideze pe cineva este nevoie ca n primul rind sa fie create toate condiitiile necesare atit pentru discriminator cit s pentru cel discriminat, trebue ca copilul care discrimineaza pe altcineva fara motv sau din unele motive personale sa inteleagta ca fiercare om este egal atit in fata legii atit si in fata normelor scolare.
Katy333: cu placere, succese la scoala:)
Katy333: hah, multumesc:)
Alte întrebări interesante