Istorie, întrebare adresată de violetaa2004, 9 ani în urmă

Iformati despre un peste calut de mare , pesti zburator ajutatima va rog frumos

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ursumircea40
2
Calutul de mare este un peste foarte indragit mai ales de copii. Corpul este subtirel,in forma de S si este acoperit cu placute osoase.
Numele lui provine de la capul lui care este asemanator cu cel al unui cal.
Calutii de mare se hranesc cu vietati marine de foarte mici dimensiuni si cu plante marine pe care le agata cu coada lunga.
cesti pesti se aseamana foarte mult cu cameleonii, ei putand sa isi schimbe culoarea in functie de mediul incojurator si sa isi miste ochii indepenedent unul fata de celalalt.

Peştii zburători actuali sunt capabili să străbată, planând în aer,o viteza foarte mare, probabil în încercarea de a scăpa de atacul unor prădători precum delfinii, calmarii ori peştii răpitori.
Ei sunt adaptaţi la apele oceanice calde şi nu pot zbura la temperaturi mai mici de 20 de grade Celsius, datorită limitărilor specifice ale funcţiei muşchilor. Extrapolând, cercetătorii chinezi care au studiat fosilele cred că şi thoracopteridele triasice aveau limitări asemănătoare, ceea ce înseamnă că, în regiunea în care au fost găsite, domnea, în urmă cu cca. 240 milioane de ani, un climat cald.



Alte întrebări interesante