Istorie, întrebare adresată de cineva0808, 8 ani în urmă

II. Arhitectură urbană
Empire State Building (foto) este un zgârie-nori cu 102 etaje
(441 m) din New York City. Din 1931, timp de 40 de ani de la
finalizarea sa, a fost cea mai înaltă clădire din lume, până la
constructia Turnului de Nord al World Trade Center (Centrul
de Comert Mondial, in 1972. După atentatul din 2001 si
distrugerea World Trade Center, Empire State Building a
devenit din nou cea mai înaltă clădire din New York si din
statul New York. Societatea Americană a Inginerilor Civili o
apreciază ca fiind una dintre cele sapte minuni ale lumii
moderne.

1 Descrie clădirea, făcând referire la terpenul zgârie-nori.
2 Folosind cunostintele din clasa a VI-a, arată ce elemente
ale revolutiei industriale au făcut posibili o asemenea
realizare.
3 Compară această realizare arhitecturală cu una dintre
minunile lumii antice. URGENTT!!! DAU COROANA!!❗❗❗​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de aqhixlism3
27

Empire State Building este un zgârie-nori

Clădirea a fost cea mai înaltă clădire din lume pentru mai mult de 40 de ani, între anii 1931 și 1972. A fost terminată în 1931 și a rezistat pe primul loc în top până ce a fost construit World Trade Center. În urma atacurilor teroriste cu bombe și distrugerea World Trade Center în 2001, Empire State Building a devenit din nou cea mai înaltă clădire din New York City. Empire State Building a fost numită de către Societatea Americană a Inginerilor civili ca una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne.

Empire State Building se ridică 381 m, la etajul 102 și incluzând vârful de 62 m înălțimea ajunge la 443.09 m. Acesta are o punte de observație în aer liber și în interior la etajul 86. Restul de 16 etaje reprezintă turnul, care este acoperit de un observator la etajul 102. Vârful turnului este 62m. O mare parte din el este acoperit de antenele de difuzare, cu un paratrăsnet în partea de sus.

Empire State Building a fost prima clădire care avea mai mult de 100 de etaje. Acesta are 6500 de ferestre și 73 de lifturi și are o suprafață totală de 257.211 mp. Construcția are inclusiv propriul său cod poștal. Începând din 2007, aproximativ 21.000 de angajați lucrează în clădire în fiecare zi, făcând Empire State Building al doilea cel mai mare complex de birouri unice în America, după Pentagon.

b)Empire State Building l-as compara cu Farul din Alexandria.Având o înălțime de 124 m, cât un zgârie-nori din zilele noastre și rămânând cel mai înalt far construit vreodată, Farul din Alexandria, ultima dintre Cele Șapte Minuni ale lumii antice a străjuit mai bine de o mie de ani unul dintre cele mai importante porturi din Mediterana, dând curs unor numeroase legende.Farul din Alexandria face parte din lista marilor minuni antice, fiind ultima dintre acestea, dar și cea mai utilă. Dăinuind aproape 1 700 de ani, a jucat un rol esențial în ghidarea corăbiilor către orașul-port Alexandria, rămânând încă cel mai înalt far construit vreodată.Farul din Alexandria se ridica până la o înălțime de 124 m deasupra nivelului mării, ca un adevărat zgărie-nori din zilele noastre, dar deși a reprezentat un model de construcție pentru farurile de mai târziu, nici până în prezent nu a mai fost clădit unul de o asemenea mărime.


busilaroxana: păi eu nu înțeleg ceva e numai răspunsul 1 sau și 2 și 3?
Alte întrebări interesante