Biologie, întrebare adresată de Andreea73663, 8 ani în urmă

II. Citiţi, cu atenţie, afirmaţiile următoare.Dacă apreciaţi că afirmaţia este adevărată, scrieţi pe foaia de examen, în dreptul cifrei corespunzătoare afirmaţiei, litera A. Dacă apreciaţi că afirmaţia este falsă, scrieţi pe foaia de examen, în dreptul cifrei corespunzătoare afirmaţiei, litera F şi modificați parţial afirmaţia pentru ca aceasta să devină adevărată.
1. Ribozomii au rol în respiraţia celulară.
2. Cromozomii se organizează în timpul diviziunii celulare, din cromatină. 3. Leucoplastele sunt plastide nefotosintetizatoare.
4. Componentele celulare cu membrană dublă sunt: nucleul, mitocondria şi cloroplastul.
5. Mitocondriile au rol în elaborarea produşilor de secreţie.
6. Cloroplastele reprezintă sediul fotosintezei.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de PRO333
0

Răspuns:

1 Ii fals - pentru ca-ribozomii sau Corpusculii lui Palade generați de nucleoli sunt constituiți din ARN. Ei se găsesc liberi în citoplasma celulară sau atașați reticulului endoplasmatic, formând cu acesta reticulul endoplasmatic rugos.

2 Ii fals  -deoarece În timpul diviziunii celulare, cromatina se colorează mult mai intens și este mai evidentă deoarece se condensează formând cromozomii.

3 Ii adevarat -deoarece Leucoplastele sunt incolore, nefotosintetizatoare, se întâlnesc în organele de depozitare ale plantelor și rădăcină, tulpini, endosperm, cotiledoane.

4 Ii adevarat deoarece Cloroplastul are un înveliș format din două membrane: externă și internă. Mitocondria are membrană dublă: membrană internă cu pliuri - tubului sau creste; membrană externă netedă;

5 Ii fals dearece mitocondriile au următoarele roluri:

respirație celulară

fosforilare oxidativa

sinteza de ATP

ciclul acidului citric

transport de ioni

sintetizează lipide si proteine

6 Ii adevarat deoarece Cloroplastele sunt organite celulare întâlnite la plantele verzi, alge, fiind sediul fotosintezei.

Explicație: Scuze pentru greseli ma grabesc

Alte întrebări interesante