Limba română, întrebare adresată de gallcsaba68, 9 ani în urmă

Imaginati-va ca sunteti Nica si discutati cu mama voastra incercand sa convingeti sa nu trimita la Socola.In 10-15 randuri prezentati motivul voastre. URGENT!!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rodi11
1
In fragmentul scris de Ion Creangă Nica refuza sa plece la Socola , insa este obligat de parinti si acesta trebuie sa faca pe placul lor . Acesta isi justifica raspunsul prin dorul fata de rude, de tovarasii de joaca , teama ca se va imbolnavii de dor si va murii printre straini si exemplul altor baieti care au renuntat la invatatura .
Deci eu sunt Nica .
-Mamă , te rog sa nu ma trimiți la Socola ,acolo Eu nu o sa imi mai revad rudele dar nici prietenii de aici cu care ma inteleg atât de bine . Acolo poate nu o sa mai am prieteni atât de buni ca acestia pe care ii am aici . Mama , imi va fi dor si de casa si de meleagurile mele , unde eu am crescut , si iubesc atat de tare satul nostru.Te rog mama ,nu ma trimite de aici.
Nica încearcă ,pe langa faptul ca ii va fi dor de ei sa existe pericolul ca acolo sa nu aiba nici un prieten si sa ramana singur cuc, iar sa nu mai revadă satul sau natal i se va face foarte dor de el.Ceea ce pentru el va fi un adevărat dezastru.
Sper ca te-am ajutat.
Alte întrebări interesante