Limba română, întrebare adresată de albisoruioana, 8 ani în urmă

Imaginează-i că faci o călătorie cu Orient Express, in calitate de turist. Redactează o pagina din jurnalul tau, de cel putin 150 de cuvinte, care sa cuprindă prezentarea unei emoții/a unui sentiment din timpul acesteia, o secvență narativa, una descriptivă, de minimum 30 de cuvinte, și o secvență explicativă. Data redactarii paginii de jurnal este 19 ianuarie 2023.

Cat de rapid,nu trebuie sa fie foarte complicata​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Cosmyqn
36

19-1-2023

Dragă jurnalule,

Astăzi am făcut o călătorie cu Orient Express-ul, iar emoția mea a fost una de entuziasm și nerăbdare. Am așteptat acest moment de mult timp și, în cele din urmă, am urcat în tren, plin de speranță că va fi o experiență de neuitat.

Secvența narativă: Am început să ne mișcăm încet pe linia ferată, iar eu am stat la fereastră, uitându-mă la peisajul care se schimba în fața mea. Am trecut prin câmpii verzi, dealuri înalte și sate pitorești.

Secvența descriptivă: Am fost uimit de luxul trenului, cu mobilele din lemn masiv și tesături fine. Am fost încântat de serviciile de clasă înaltă, cum ar fi mesele delicioase și băuturile fine.

Secvența explicativă: Călătoria cu Orient Express-ul a fost o experiență unică, care mi-a permis să călătoresc în stilul elegant al vremurilor trecute. Am apreciat modul în care trenul a unit luxul cu o călătorie de neuitat prin peisajele frumoase ale Europei.

A fost o călătorie care mi-a amintit de importanța de a savura fiecare moment și de a aprecia frumusețea din jurul nostru. Ne vom revedea curând, bunul meu prieten.


albisoruioana: Mersi mult de tot
Cosmyqn: Cu mare drag! :)
Alte întrebări interesante