Limba română, întrebare adresată de andreisimona47, 7 ani în urmă

Imaginează-ti că ai vizitat cetatea Sighișoara prezentată în textul 2.Scrie un text narativ ,de cel puțin 150 de cuvinte, în care să prezinți o întâmplare petrecută în timpul acelei vizite , incluzând o secvență dialogată, de minimum patru replici, și una descriptivă, de minimum 30 de cuvinte.​Vă rogg mult dau orice!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de roxana6367
2
Sighisoara, locul unde timpul asteapta
In inima Transilvaniei, departe de agitatie si stresul ce naruie viata cotidiana, se afla frumosul oras Sighisoara. Cu o istorie deosebita, Sighisoara asteapta cu caldura oamenii ce si-au calauzit pasii spre acest incantator loc. Culorile calde ce invaluie fiecare cladire, aerul curat, calmitatea oamenilor, toate formeaza un decor luat din povesti, iar faptul ca iti lasi pasii plimbati printre frumoasele strazi face ca masina timpului sa te duca intr-o calatorie departe de cotidian.
Sighisoara este situata in sudul judetului Mures. Este mai mult decat o localitate, adapostind in misterul sau o istorie adanca. Cetatea Sighisoara este considerata si in zilele noastre a fi cea mai frumoasa cetate locuita din sud-estul Europei. Meleagurile acestea au radacini mult indepartate in timp, fiind opera constructiva a colonistilor germani adusi in Transilvania pentru paza vechilor frontiere ale regatului maghiar.Principalul punct de atractie al Sighisoarei este cetatea medievala, cu turnuri, bastioane, biserici pastrate cu aceeasi frumusete pana in zilele noastre: Turnul cu Ceas este principalul punct de intrare in cetate , este una din imaginile simbol ale Sighisoarei, adapostind in prezent Muzeul de Istorie al orasului, fiind primul muzeu din Romania ce reda evolutia mestesugarilor. Desi Turnul cu Ceas a ars din cauza unui incendiu, a fost reconstruit, in prezent avand 64 m inaltime, cu patru niveluri, un balcon si 2 cadrane uriase de 2,4m, orientate spre cele doua platouri ale cetatii Sighisoara, reprezentand ceasul turnului.Cetatea Sighisoara a primit de-a lungul timpului,asa cum am mentionat si mai sus, apelative ca: "Perla Transilvaniei", "Margaritar al Transilvaniei", "Nürnberg transilvanean", nefiind lipsita de aprecieri. Sighisoara ofera frumoasa sansa de a realiza o intoarcere in timp, in atmosfera medievala de acum cateva sute de ani.

andreisimona47: Mulțumesc mult!
roxana6367: Cu drag❤️
Arusu4889: Mulțumesc mult!
Alte întrebări interesante