Limba română, întrebare adresată de raluka2310, 7 ani în urmă

Imaginează-ți că e toamnă pe strada ta. Redactează o compunere descriptivă, de minimum 150 de cuvinte,
prezentând o emoție/un sentiment care te-a cuprins, valorificând câte o secvenţă din fiecare text-suport.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cosmintron56
0

Strada mea se află într-o zonă rurală și toamna este sezonul în care întreaga natură se schimbă. Copacii își schimbă frunzele în nuanțe de galben, portocaliu și roșu, iar aerul este plin de mirosul proaspăt al frunzelor căzute.

Este o zi însorită, dar cu o temperatură rece, care îmi amintește că se apropie iarna. Mă plimb pe strada mea, cu mâinile în buzunare și cizmele în picioare, simțind cum pământul este încă ud din ploaia din noaptea trecută.

Pe măsură ce mă apropii de casa mea, văd o buburuză care se târâie pe asfalt. Este un simbol al iernii care se apropie, și îmi aduce aminte de copilăria mea, când îmi plăcea să-i urmăresc mișcarea lentă.

În fața casei mele, o cămilă stă liniștită, înconjurată de un strat gros de frunze uscate. Mă așez pe un scaun din grădină, și încep să citesc o poezie, în timp ce privesc cămila care pare că se bucură de liniștea și pacea acestei zile tomnatice.

În casă, mama pregătește un delicios tort, iar aroma dulce se răspândește prin întreaga casă. Mă duc în bucătărie și o ajut să pună la punct ultimile detalii.

Este o zi încărcată de emoții și sentimente, plină de amintiri și gânduri. Mă simt recunoscător pentru acest moment de pace și liniște, într-o lume în care pandemia ne-a schimbat atât de mult viața. În ciuda tuturor argumentelor negative, acest moment de frumusețe naturală și pace sufletească este ceea ce contează cu adevărat.

Alte întrebări interesante