Limba română, întrebare adresată de anastasiastoica85, 8 ani în urmă


Imaginează-ți că ești trandafir roșu . Scrie o compunere de 15 -20 de randuti in care sa povestesti o intamplare petrecutabin grafina avand ca personaje un motan si un nepot

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marymaryna70
1
Dimineata a inceput cu roua ce-mi atinge petalele moi si frumos mirositoare. Sunt in gradina unui tanar baietel si nu trece nici macar o zi fara ca el sa nu-mi puna apa, sa nu-mi vorbeasca si sa nu se minuneze de petalele mele rosii ca sangele. Soarele si-a facut aparitia pe cer, iar razele lui au facut ca roua sa dispara de pe petalele mele. Pare o zi frumoasa, dar totusi lipseste ceva. Oare unde este scumpul baietel si prietenul lui motanul? De ce nu vin? A trecut ziua si trandafirul a ramas singur si trist. Cu venirea serii petalele lui s au inchis asteptand ziua urmatoare. Timpul trecea si fara nicio urma de baiat. Trandafiriul aproape ce s a imbolnavit, petalele au inceput sa se usuce iar frunzele verzi au capatat o culoare galbuie. Cand aproape sa-si piarda si ultima speranta crezand ca baietelul nu avea sa mai vina vreodata sa-l vada a aparut impreuna cu motanul lui. La vederea trandafirului pe care-l stia de un rosu aprins si foarte frumos vazand cum este s-a intristat foarte tare. L-a sapat, i-a pus apa, i-a cantat si i-a povestit de ce nu a venit sa-l mai vada. Trecuse printr-o perioada foarte grea, bunicul lui era bolnav. Trandafirul nu stia cum sa-l faca fericit. Au trecut cateva zile si el era din nou frumos si plin de viata. Cand baietelul s-a apropiat si-a zis cu lacrimi in ochi ca bunicul lui a decedat, trandafirul i-a zis: scoate-ma din pamant si pune-ma la mormantul bunicului tau. Vreau sa-i fiu alaturi iar tu o sa vii sa ne vezi pe amandoi. El m-a plantat inainte ca tu sa vii pe lume, m-a ingrijit si m-a iubit la fel de mult ca tine. Baiatul auzind cele spuse s-a emotionat incat lacrimile au inceput sa-i curga. Era trist, dar in acelasi timp bucuros ca prietenul lui trandafirul l-a ajutat.
Chiar daca sunt un simplu trandafir am reusit sa aduc o mica bucurie unui suflet atat de bun atunci cand avea nevoie. Baietelul si motanul au plecat linistiti acasa stiind ca au lasat pe cineva care sa-i fie alaturi bunicului pana cand el avea sa se intoarca.

Sper sa te ajute
Alte întrebări interesante