Imaginează-ți că tocmai te-ai întors din vacanţă. Scrie un text narativ, de minimum 150 de cuvinte, în care să prezinți cea mai frumoasă întâmplare din vacanţă, incluzând o secvenţă descriptivă, de minimum 30 de cuvinte, și o secvenţă dialogată, de minimum patru replici. Punctajul pentru compunere se acordă astfel: conținutul compunerii - 12 puncte redactarea compunerii-8 puncte (marcarea corectă a paragrafelor - 1 punct, coerenta textului-1 punct. proprietatea termenilor folositi - 1 punct; corectitudinea gramaticala - 1 punct, claritatea exprimării ideilor 1 punct, ortografia - 1 punct; respectarea normelor de punctuație -1 punct, lizibilitatea - 1 punct), Notă! Compunerea nu va fi precedată de titlu sau de motto. Punctajul pentru redactare se acordă doar in cazul în care compunerea are minimum 150 de cuvinte şi dezvoltă subiectul propus. " Imaginează - ți că tocmai te - ai întors din vacanţă . Scrie un text narativ , de minimum 150 de cuvinte , în care să prezinți cea mai frumoasă întâmplare din vacanţă , incluzând o secvenţă descriptivă , de minimum 30 de cuvinte , și o secvenţă dialogată , de minimum patru replici . Punctajul pentru compunere se acordă astfel : conținutul compunerii - 12 puncte redactarea compunerii - 8 puncte ( marcarea corectă a paragrafelor - 1 punct , coerenta textului - 1 punct . proprietatea termenilor folositi - 1 punct ; corectitudinea gramaticala - 1 punct , claritatea exprimării ideilor 1 punct , ortografia - 1 punct ; respectarea normelor de punctuație -1 punct , lizibilitatea - 1 punct ) , Notă ! Compunerea nu va fi precedată de titlu sau de motto . Punctajul pentru redactare se acordă doar in cazul în care compunerea are minimum 150 de cuvinte şi dezvoltă subiectul propus . ". va rogggg an nevoie până aziiiii
Răspunsuri la întrebare
Cu ajutorul textului narativ poți descrie o întâmplare reală sau imaginară. Mai mult, în cadrul textului narativ poți include:
• Secvență descriptivă – descrie un peisaj, un personaj, un loc etc. cu ajutorul imaginilor artistice;
• Secvență dialogată – dialog între unul sau mai multe personaje marcat cu ajutorul liniei de dialog;
Un nou prieten
Ca în fiecare an, eu și părinții mei mergem la mare. Stațiunea noastră favorită este Euforie Nord. Aici ne petrecem câteva zile de neuitat. Așa că, m-am pus pe treabă și mi-am organizat tot bagajul. L-am luat cu mine chiar și pe Năzdrăvănel, ursulețul care stă cuminte pe prosop și ascultă valurile mării.
Ajunși la mare, nu-mi doream decât să-l iau pe Năzdrăvănel și să ne aventurăm pe plajă.
- Ești tare nerăbdător, nu-i așa? întreabă mama.
- Da, abia aștept să mă bălăcesc.
- Înainte cred că ar trebui să mănânci puțin și să tragi un pui de somn.
- Pot să mănânc pe plajă, te rog? întreb eu.
- Bine, o să-l rugăm pe tatăl tău să cumpere hamsii.
Să simți nisipul fin printre degete, să asculți valurile cum se sparg și pescărușii cum vorbesc – e cel mai frumos lucru. Însă, în timp ce construiam un castel, aud un lătrat scurt, de parcă ar fi un strigăt de ajutor.
...
Observație!
- Nu uita să ții cont de structura introducere, cuprins și încheiere.
- Continuă tu restul textului narativ și gândește-te la o întâmplare pe care să o descrii.
- Respectă normele de punctuație!
Mai multe informații despre textul narativ: https://brainly.ro/tema/782798
#SPJ1