Limba română, întrebare adresată de danilaelia87, 8 ani în urmă

Imaginează-ți că trăiesti pe vremea străbunicilor tăi. Redactează o notă din jurnalul tău intim , de cel puțin 150 de cuvinte , care să cuprindă prezentarea unei emotii / a unui sentiment din timpul acestei experiente , o secvență narativă. una descriptivă și una explicativă. data redactării jurnalului ete 2 mai 2020.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mirunabity65
78

Răspuns:

Ora 3 dimineața, stau singur în pod și citesc la lumina lumânării, cu siguranță mama mea dacă ar afla acest lucru m-ar bate, dar vreau sa fiu un copil învățat, să am un venit bun și sa îmi ajut familia.

Chiar dacă sunt mic, îmi dau seama de situația noastră actuală, care nu este tocmai una roz, dar tatăl meu face tot posibilul să ne aducă pentru ale gurii. În fiecare dimineață se trezește la 7:00,mulge vacile și îl pune pe fratele meu mai mare să se ducă în sat să vadă cui il poate vinde, iar după ce reușește să strângă acei bănuți ne luăm ceva de mâncare și ne așezăm la masă, mulțumindu-i lui Dumnezeu că și azi am reușit să mâncăm! Pe înserate mergeam pe câmp și adunam fânul și mai munceam și la ceilalți vecini, bogați și foarte mândrii...

Vecinii mei, ieșeau seara de seara la capăt de uliță, la discotecă. Doar bijuteriile acelei doamne costau probabil cât am fi putut mânca noi într-o săptămână!

Stilul ei punk și acele culori îndrăznețe de neon și mov electric o făceau să strălucească și o zarrai de la zeci de metrii.

Pe când ei se distrau, noi ne doream doar sănătate, sa i văd pe toți alături de mine și sa lupt pentru fericirea lor mă făcea să mă simt și eu la rândul meu cel mai fericit! Când mama, tatăl și fratele meu mai mare mergeau prin sat, eu rămâneam cu frații mei mai mici, le puneam sa mănânce, iar cât timp mâncau ei, eu făceam curat în odaie!

Asta înseamnă o copilărie grea, plina cu responsabilități, cu speranța în sufletul ca fiecare minut poate schimba ceva, iar lucrurile sa se transforme în bine și tot o dată să ai un motto al tău să te încurajeze zilnic "Când ceva e menit să ți se întâmple, ți se va întâmpla oricum, orice ai face" !


gabrielmarcosanu: Genial,ai descris tot perfect!!
Alte întrebări interesante