Limba română, întrebare adresată de Davidd, 9 ani în urmă

Imagineaza-ti o calatorie in timp. Ai ajuns in secolul a XIX-lea. Descrie, in 10-20 randuri, un obiect (masina,aparat,echipament tehnic etc. ) care consideri ca ii este necunoscut unei persoane din aceea vreme.
   In compunerea ta, trebuie: 
  * sa imbini descrierea cu naratiunea si dialogul;
  * sa respecti normele de ortografie si de punctoatie.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DegetusIstetus
55
Dupa multe cercetari avansate, un savant a descoperit masina timpului. Am reusit sa ajung in secolul al XIX-lea unde am intalnit o multime de oameni, destul de eleganti , care s-au mirat cum am ajuns acolo si de ce aratam cum aratam. Unul dintre ei cunostea limba measi am putut comunica cu usurinta: 
-Buna zziua!am zis eu, putin emotionata.
-Buna ziua! Poporul meu este curios de unde vii si ce te-a adus pe meleagurile noastre.
Dupa putin timp de gandire, am zis, surprinsa de propriile cuvinte:
-Sunt din viitor...mai exact din secolul al XXI-lea. Sunt aici sa va fac viata mai usoara aratandu-va ceva ce va fi descoperit mai tarziu: calculatorul si internetul. In zilele noastre sunt cele mai folosite descoperiri, de la cei mici pana la cei mai in varsta. Calculatorul este un dispozitiv multifunctonal care va va ajuta extrem de mult, fiind calea de pornire spre destinatia cu numele de internet. Internetul este ceva nemaipomenit, ca un fel de sursa de informare, socializare, inspirare si relaxare. Pe internet gasesti tot ce iti trebuie , de la denumirea unei piese mici, pana la construirea unei cladiri, spre exemplu. Am adus cu mine un calculator portabil, numit laptop, ca sa va invat tot ceea cecstiu si eu, sperand sa il folositi cu incredere.
-Suntem de-a dreptul uimiti si nerabdatori sa invatam.
-Pai sa nu mai pierdem timpul! Hai sa incepem.
Asa am ajutat la inventarea callculatorului mult mai devreme.


Poti sa te gandesti tu la o alt incheiere

DegetusIstetus: Sper ca te-am ajutat
Davidd: M-ai ajutat foarte mult :D Multumesc :)
DegetusIstetus: Cu placere :-) :D
Alte întrebări interesante
Matematică, 9 ani în urmă