Limba română, întrebare adresată de lupuro266, 7 ani în urmă

Imaginează-ți o zi din programul tău de școală şi cum te pregăteşti pentru aceasta. Redactează o notă din jurnalul tău, de cel puțin 150 de cuvinte, care să cuprindă prezentarea unei emoții/a unui sentiment din timpul acesteia, o secvență narativă, una descriptivă și una explicativă. Data redactării jurnalului este 18 mai 2022. Punctajul pentru compunere se acordă astfel: • conținutul compunerii - 12 puncte • redactarea compunerii - 8 puncte (marcarea corectă a paragrafelor - 1 punct; coerenţa textului - 1 punct; proprietatea termenilor folosiți - 1 punct; corectitudine gramaticală - 1 punct; claritatea exprimării ideilor - 1 punct; proprietatea termenilor folosiți - 1 punct; respectarea normelor de ortografie - 1 punct; respectarea normelor de punctuație - 1 punct; lizibilitate - 1 punct). Notă! Punctajul pentru redactare se acordă doar în cazul în care compunerea are minimum 150 de cuvinte şi dezvoltă subiectul propus...​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3

Răspuns:

Explicație:

Azi este o zi ocupata la scoala mea. Ma trezesc devreme, ma spal pe dinti si ma imbrac repede, apoi iau micul dejun si ma pregatesc pentru ziua care ma asteapta.

Emoția/sentimentul meu principal azi este nerăbdarea. Sunt foarte nerăbdător să ajung la scoala si sa incep ziua. Imi place sa ma simt productiv si imi place sa ma ocup de multe activitati, asa ca astept cu nerabdare sa incep ziua.

Narativ: Dupa ce ma pregatesc, ma urc in masina si conduc catre scoala. Parchez masina in parcare si ma grabesc sa ajung la clasa mea.

Descriptiv: In clasa mea, profesorul ne da o lectie despre istoria Romei antice. Sunt fascinat de povestea acestei civilizatii puternice si ma simt norocos ca am ocazia sa invat despre ea.

Explicativ: In timpul lectiei, profesorul ne explica cum au reusit romanii sa creeze o societate atat de puternica si sa domine lumea antica. Imi place sa inteleg cum functioneaza lucrurile si sa aflu mai multe despre lumea in care traim.

Astfel, azi a fost o zi ocupata, dar interesanta la scoala mea. Am invatat multe lucruri noi si am simtit nerabdarea de a incepe ziua si de a invata cat mai mult posibil.

Alte întrebări interesante