Limba română, întrebare adresată de jorjflutur, 9 ani în urmă

imagineazati ca la ora de dirigentie se discuta tema ce profesie vreau sa am cand voi fi mare.compunerea de 15/20 de replici in care sa folosesti cat mai multe predicative cerute de verbul copulative diferite si sublineazale profesia sa fie doctor veterinar

dau 50 de puncte



Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
5
Profesia mea ...

Da, profesia mea de suflet este de medic, şi nu orice fel de medic, ci medic veterinar. Deja folosesc prezentul pentru că ştiu că eu altceva nu ştiu să fiu.
Profesia în sine este nobilă. Împlică perfecţiunea cunoaşterii şi dăruirea totală. Aici, trebuie să ştii să fii rece ca lama bisturiului care acţionează sub mâna vrednică şi caldă  a firii chibzuite. Aici, trebuie să fii lumină pentru a o dărui prin generozitatea faptei ascunsă în zile şi nopţi de învăţare.
A fi medic înseamnă a căuta neîncetat, e un drum de continuă instruire ce pare sinuos, dar dacă dragostea şi bucuria îţi sunt călăuze, zbuciumul  răsplată are: viaţă. Şi simţi c-ai ajuns împlinit şi ... eşti obligat s-o iei iar de la capăt.
N-ai timp de răgaz ... poate cât de-o reaşezare a firii pe întinderea nesfârşită a dragostei regăsită-n privire ... 
Am rămas pe gânduri ... pare verosimil ... har şi dar în a ieşi medic.
Da, mă fac medic! Vreau să devin medic! Vreau să ajung medic!


Utilizator anonim: Cu drag!
Utilizator anonim: MULŢUMESC!
Răspuns de Utilizator anonim
4
                      Eu,in viata mea am un singur vis,si anume sa ajung medic veterinar,aceasta profesie este una foarte frumoasa dupa opinia mea,ma fascineaza mult si chiar imi doresc sa imi implinesc acest vis.
 
                      Viata mea este una simpla dar frumoasa,am o copilarie minunata pe care multi si-ar putea-o dorii ,imi iubesc viata asa cum este si o voi iubi intotdeauna dar trebuie sa recunosc ca viata mea nu ar fii nimic fara animale,nu am cuvinte sa gasesc o descriere a simtamantului ce il am pentru ele,dar pot spune ca,animalele pentru mine reprezinta tot ce e mai scump pentru mine,ele sunt fiinte necuvantatoare dar sunt niste fiinte curate,noi,oamenii facem rau naturii,ele o protejeaza,noi ne ucidem intre noi si ne certam pentru averi,animalele se bucura de ce au,se bucura de viata si ne ajuta la nevoie,ne sunt alaturi si ne sustin.
    
                    Profesia de medic veterinar este una mult iubita de mine,acest om este un om cu suflet si iubeste enorm animalele,exact cum le iubesc si eu,cand vad animale in suferinta imi lacrimeaza ochii si sufletu mi se intuneca ca si cum durerea pe care o simte acel animale...o simt si eu,vreau sa salvez vietile animalelor,sa le pot vedea sanatoase si sa le ajut,nu as face-o pentru ca e o meserie cu scoala sau pentru alte scopuri caritabile,nu!scopul meu este sa le ajut pe animale si sa le salvez dandu-le toata dragostea mea lor.
 
                 In final de aceea doresc sa ajung medic veterinar,pentru a salva animalele,a le vindeca si deoarece le iubesc enorm,fie ca e caine sau pisica,fie ca e cal sau iepure...pentru mine toate sunt niste ingeri trimisi de Dumnezeu pentru a ne fii un exemplu noua,oamenilor care din pacate multi nu le observam.



Alte întrebări interesante