Limba română, întrebare adresată de andreibogdan13, 9 ani în urmă

Imi analizati si mie cateva adjective? va rog frumos


danait: de unde?
alexnicusor1974: Care sunt adjectivele?
andreibogdan13: Din propozitia
andreibogdan13: In ceasul acela am gustat cea mai mare fericire in sufletul meu ,caci nimic pe lume nu e mai scumpr si mai slavit decat libertatea
andreibogdan13: imi analizati???

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danait
2
Raspuns 1.postat inainte ca utilizatorul sa posteze vreun text . Copil cuminte.Cuminte adjectiv,arata insusirea,raspunde la intrebarea ce fel de?
Rochie alba.Alba adjectiv Raspuns 2.dupa ce utilizatorul posteaza clarificari,dar raspunsul meu era postat. Iata textul:In ceasul acela am gustat cea mai mare fericire in sufletul meu ,caci nimic pe lume nu e mai scump si mai slavit decat libertatea. Acela-adjectiv pronominal demonstrativ de departare,,se acorda în gen,nr. și caz cu subst.ceasul(masc.,sg.,Ac),fs.atribut adjectival. Cea mai mare-adjectiv propiu-zis simplu,variabil,cu o terminație, doua forme flexionare,gradul superlativ relativ de superioritate,se acorda în gen,nr. și caz cu subst. fericire( feminin,sg,Ac),fs.atribut adjectival Meu-adjectiv pronominal posesiv,pers.I,un posesor,un obiect posedat(sufletul),acordându-se în gen,nr. și caz cu acesta:neutru,singular,Ac.,f.s.atribut adjectival. Mai scump -adj.propriu-zis,variabil,cu doua terminații,patru forme flexionare, gradul comparativ de superioritate,fs.NP. Mai slavit-adj.provenit din vb.la participiu(adjectiv participial),variabil,cu doua terminații, patru forme flexionare, gradul comparativ de superioritate,fs.NP. *cele doua NP,mai scump și mai slăvit,formeaza PN multiplu.

andreibogdan13: imi analizezi??
Alte întrebări interesante