Chimie, întrebare adresată de aftei44aftei, 8 ani în urmă

Imi explica si mie cineva cum e cu ionii si molii? Ca jur de am inteles. Ma chinui de o ora sa pricep ceva si nu intleg nimic. Cum se aplica in exercitii? Multumesc.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Glassic12
2

Care este cantitatea de substanță utilizată?

Pentru a relaționa masa sau volumul substanței, care poate fi măsurată experimental, cu numărul de particule din ele, a căror măsurare este imposibilă, dar care este esențială pentru a înțelege cum apar reacțiile chimice.

masa sau volumul ↔ cantitatea de substanță ↔ numărul de particule

Deoarece cantitatea de atomi de care au nevoie este cu adevărat impresionantă, pentru a simplifica calculele, chimiștii folosesc o unitate de cantitate de materie numită mol (de la moliile latine care înseamnă gramada).

Această nouă unitate pe care o definim face ca, pentru diferitele substanțe, sau moli de unu nu are aceeași masă în grame sau kilograme ca în cazul unei alte substanțe.

Ce este un mol?

Un mol este cantitatea de materie care conține 6,02 x 10 23 particule elementare (fie atomi, molecule, ioni, particule subatomice etc.). Prin urmare, atunci când un chimist folosește termenul mol, el trebuie să clarifice dacă este:

1 mol de atomi

1 mol de molecule

1 mol de ioni

1 mol de particule elementare.


aftei44aftei: Iti multumesc enorm. Succes in tot.
Glassic12: Multumesc frumos si cu placere.Asemenea iti doresc
Răspuns de cru098
1

SE forimează prin punerea în comun de  electroni        

Alte întrebări interesante