Limba română, întrebare adresată de dariusmanu2000, 9 ani în urmă

Imi explica si mie cineva cum realizezi relatia titlu text ( MAINE AM TEZA LA ROMANA CLASA A VIII-A) ms mult


andreeacristina: si eu am teza:(
andreeacristina: :))))
dariusmanu2000: ma bucur
andreeacristina: eu nuuu:((((((
dariusmanu2000: :)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihairotaru452
2
Model de explicare a titlului in relatie cu textul:
Titlul textului, "" semnat de ...este compus din(ex.: un subst comun si un adj, o metafora, un epitet)-in cazul unei figuri de stil sau a prezentei unui semn de punctuatie se explica. Textul surprinde (ex:aspecte din natura, din viata omului)/transmite sentimente de(ex: incantare in fata naturii, pesimism)/ideea de... In concluzie, titlul este inspirat ales si in deplina concordanta cu mesajul textului.(sau o alta propozitie care exprima ideea ca titlul e potrivit cu continutul textului).

mihairotaru452: cel mai bun rs please))
dariusmanu2000: e ok ms
dariusmanu2000: mai am o intrebare
dariusmanu2000: hai ca opun[
mihairotaru452: puneo
dariusmanu2000: la fizica
Răspuns de andreealarisa111
3
In opinia mea, titlul este un element ce introduce tema sau motivul central si anticipeaza inreg continutul ideatic, reprezentand un prag simbolic prin care cititorul patrunde in universul de semnificatii al operei.
Este alcatuit din(mentionarea partilor de vorbire) si functioneaza ca o oglinda purtata de-a lungul textului ca o celula generatoare cu valoare conotativa.
In primul rand, sugestiile titlului se regasesc la nivelul campului semantic al creatie( ex de cuvinte cheie) Totodata imaginarul poetic se prelungeste si implineste conotatiile titlului sub forama imaginilor artistice ce contureaza ( imaginea naturii, portretul unui personaj...) (exemple de imagini artistice).
In al doilea rand, legatura dintre titlu si text este explicabila la nivelul mesajului artistic. Astfel, tema oerei este...Autorul descrie...(evidentierea mesajului)
Figurile de stil contribuie la modelarea expresiva a idei de titlu, sub forma epitetelor..., metaforelor...
In concluzie, poezia impresioneaza prin mijloacele artistice folosite, fiind o ilustrare sensibila si originala a ideilor exprimate de titlu.


dariusmanu2000: multumesc frumos
andreealarisa111: cp:*
Alte întrebări interesante