Îmi explicați ,vă rog cum se face problema 6 ?
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Se aplica teorema lui Pitagora generalizata:
BC^2 =AB^2 +AC^2 -2xABxACxcos60=
=4^2 +6^2 -2x4x6x(1/2)=16+36-24=28
BC=V28=2V7, "V"=radical
BC^2 =AB^2 +AC^2 -2xABxACxcos60=
=4^2 +6^2 -2x4x6x(1/2)=16+36-24=28
BC=V28=2V7, "V"=radical
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Franceza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă