Imi explicati va rog si imi faceti ecuatii ca :
2x + 5 = x+ 6
si
2(x-3)=-6
Multumesc
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
a) 2x-x= 5-6
x= -1
b) 2x-6= -6
2x= -6 + (-6)
2x= 0
x=0
x= -1
b) 2x-6= -6
2x= -6 + (-6)
2x= 0
x=0
Cristinne:
pai treci termenii cu "x" in prima parte si restu in a doua parte. Cand pui din a doua parte in prima si invers, semnul dinaintea numarului pe care-l muti se schimba.
Răspuns de
0
a) 2x-x= 5-6
x= -1
b) 2x-6= -6
2x= -6 + (-6)
2x= 0
x=0
x= -1
b) 2x-6= -6
2x= -6 + (-6)
2x= 0
x=0
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă