Limba română, întrebare adresată de alecsandru3, 9 ani în urmă

Imi faci si mie un text argumentativ de 15-30 de randuri despre importanta anilor de liceu in formarea unui tanar?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de crinairin
22
  In opinia mea,cred ca saltul din gimnaziu spre cel de liceu este totusi un pas total diferit.Elevul este o persoana care a acumulat destule cunostiinte in anii de gimnaziu,pe care le reactualizeaza in anii de liceu.
  Consider ca anii de liceu contituie cei mai frumosi ani ai unui tanar,care deja isi formeaza aspiratii si idealuri,gandeste ca o persoana matura,devine constient de existenta sa si isi cauta scopul si telul,ghidandu-se dupa propriile sale sperante si fapte.
  Pe de alta parte,adolescentul inca din liceu isi invata meseria pe care si-o doreste,devine constient de anumite responsabilitati pe care le are de indeplinit ,dar si pe care trebuie sa si le asume.
   In timpul liceului,elevii invata sa interactioneze cu ceilalti,leaga anumite relatii si adopta anumite atitudini fata de semenii lor.De astfel ei incep sa-si aleaga anumite modele sociale,precum cele de tip familial,profesional sau legate de varsta.
  In consecinta,liceul ramane singura institutie educativa in care tinerii invata pentru viitorul lor,liceul avand un rol primordial.
Alte întrebări interesante