Limba română, întrebare adresată de axelx3, 8 ani în urmă

Îmi poate explica și mie vă rog cum se face această fișă de lectură? Ps: am trecut a 5 a și nu am învățat cum se face acest timp de fișă de lectură. Dau coroana!!!!!!!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 143Delia
3

Explicație:

Salut! :))

Mai intai vreau sa iti spun ca eu stiu altfel ca se face fisa de lectura .Dar de unde ai gasit acest model de fisa de lectura ?

Partile usoare pe care trebuie sa le completezi sunt: autorul , data cand ai inceput prima data sa citesti cartea , sa spui cand ai terminat o , editura (o gasesti pe coperta la fel si cu numele autorului) . Anul aparitiei volumului poti sa l cauti pe net la fel si alte opere ale autorului si volumul tot pe net il poti cauta .La figuri de stil cred ca nu ai invatat inca cu personificare (ex : floare vorbeste cu surorile ei ) , comparatii (ex Norul este pufos ca lana) ,enumeratii ( ex: Mananc mere, prune ,cirese , visine ) ,epitete ( nu mai tin minte , dar daca cauti pe net gasesti scz) , la hiperbolice ,inversiuni, aliteratii,asonante, metarmorfee.

La imaginile artistice cred ca stii . La auditiv( ex: Pasarelele ciripesc cantecul primaverii ) , la vizuale ( ex: Vantul flutura crengile copacilor) , la celelalte nu stiu . La caracteristici ale peisajului contemplat de eul liric nu stiu pt ca se invata in a 8a sau a 7a nu sunt sigura la fel si tonul general al poeziei . La citate preferate alegi tu un fragment din carte si il copii.

Ps: o fisa de lectura pe care ar trebuii sa o faca un copil de clasa a 5 a ar fi:

Numele tau

autorul

personajele principare / personaje secundare

Panul de idei

povestirea

asta e tot ce trebuie si te rog sa imi spui de unde ai gasit tipul asta de fisa de lectura ca este pt claseleai mari a 8a...

sper ca te am ajutat am incercat sa iti explic :))


143Delia: Nici eu care sunt mai mare nu am invatat inca si nici nu am primit acest fel de fisa de lecthra
143Delia: lectura*
Alte întrebări interesante