Limba română, întrebare adresată de crinagrigoras9, 8 ani în urmă

Îmi poate face și mie cineva o compunere de o pagină cu titlul Școala vă rog?
Dau coroană!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lavi1234
1

                                Scoala

Este toamna.Copii pregatiti cu ghiozdane mari gata sa isi revada prietenii dupa o vara lunga.

Frunzele rosii ca sangele cad precum balerinele pe pamant.

Eu si Adam nu eram foarte incantati de inceperea scolii, dar trebuia sa ne ducem in drum spre aceasta gasim o pasare mica cazuta din cuibul sau eu am pus pasarea inapoi si i-am legat o frunza in jurul aripii ei caci era ranita, iar apoi ne-am continuat drumul.Dupa zece min. ajungem si noi la scoala era plin de copii voiosi cu parinti mandri incat numai o gaseam pe Alina deodata Adam tipa "Alinaaa!" ,dar nimic deodata aud "Adaam!" si tip ca era Alina dupa 5 minute de cautare dupa Alina o gasisem.

Incepuse premiera. Pe la jumatea premierii se aude clopotul ,iar doamna directoare ne zice sa intram inauntru dupa intrare doamna invatatoare ne da niste carti de citit eu ma gandeam de ce trebuie fix sa citim? atunci suna iar clopotu si toti am luat-o la goana acasa.

I-am luat pe Alina si Adam de mana si am fugit cat de repede am putut

Am ajuns acasa si fericiti ca am scapat de la premiera am iesit la joaca.


lavi1234: sper ca te-am ajutat :)
lavi1234: acum da-mi coroana promisa XDDDDD
crinagrigoras9: Mersi❤
Răspuns de marcela16
1

Răspuns:

Explicație:

Toamna si-a făcut simțită prezența. Frunzele copacilor au prins culoarea galben - arămiu. Odată cu sosirea toamnei, începe un an nou școlar. Elevii entuziasmați cu flori în mână pornesc grăbiți către școală. Parcă mai intimidați par părinții și bunicii, care n-au putut sa-și lase odraslele singure. Dacă mai deunăzi era liniște în curtea scolii, acum această e animată de glasurile copiilor. Încet, încet își fac simțită prezența profesorii . Bucuroși de revedere își strâng în brațe copilașii, urându -le un an cu rezultate cât mai bune la învățătură. După un scurt discurs de "Bun venit " , aceștia pășesc în școală proaspăt renovata. Pe elevi îi așteaptă manualele frumos așezate pe bănci. Curioși încep a le răsfoi paginile, pe a vedea ce vor învăța în noul an școlar. Unii sunt entuziasmați, alții mai puțin, depinde de preferințele fiecăruia. Cert e ca de mâine, trebuie sa pună burta pe carte, vrând -nevrand. Uite așa se termina și prima zi de școală, probabil cea mai frumoasă dacă ar fi sa-i întrebăm pe elevi.


crinagrigoras9: Mersii❤❤
marcela16: Cu plăcere!
Alte întrebări interesante