Imi poate rezolva cineva sub III ex 2? Va rog din suflet!! va rog!!!
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a) f(x) -x -e^x = x^4
∫x^4*dx = x^5/5
Punand limitele : 1/5 -(-1/5) = 2/5
b) f(x) -x^4 -e^x = x
∫xlnx dx = 1/2*x^2(lnx -1/2) (se pune: u=lnx, dv=xdx, v=x^2/2)
Punand limitele :
1/2*e^2(1 -1/2) - 1/2(-1/2) = 1/4*e^2 +1/4 = (e^2 +1)/4
c) ∫(x^4 +x +e^x)dx = x^5/5 +x^2/2 +e^x
Punand limitele :
a^5/5 +a^2/2 +e^a -0 -0 -e^0 = (5^a2 +54)/10 + e^a
a^5/5 +a^2/2 -1 = 5a^2/10 +54/10
2a^5 +5a^2 -10 = 5a^2 +54
2a^5 = 64, a^5 = 32, a = 2
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă