Engleza, întrebare adresată de minecraft003, 8 ani în urmă

Imi poate traduce cineva :Nowhere quite like Prague.Rapid,vă rogggg!!!!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Geta1955
11

Nicaieri chiar ca la Praga

Exista vreun oras in Europa, sau in alta parte, ca Praga? Orasul exista aici de peste o mie de ani, iar acum locuiesc aici 1.250.000 de oameni. El e foarte vestit pentru cladirile sale in stil gotic si baroc. Piata din orasul vechi, cu ceasul ei nemaipomenit, podul Carol, Castelul Praga de pe dealul de deasupra riului, sunt doar cateva din atractiile celebre ale Pragai.

O plimbare prin Praga se face usor cu tramvaiul sau cu metroul, dar constituie, de asemenea, si visul oricarui pieton, deoarece multe din cartierele vechi si multe strazi si alei au un trafic scazut, sau deloc. Centrul medieval e castelul Praga si catedrala Sf. Vit. Una dintre cele mai memorabile privelisti din Europa o constituie imaginea nocturna a acestor puncte de atractie. Piata Wenceslas e inima Pragai moderne.

Cand vizitezi azi Praga, observi imediat atmosfera vie a orasului. El poate fi aglomerat in lunile fierbinti de vara, dar e o placere sa il vizitezi in oricare anotimp al anului , chiar si intr-o iarna cu zapada. De fapt, turismul isi aduce cea mai mare contributie la economia Pragai. Concertele clasice se desfasoara in tot timpul anului, desi cel mai mare eveniment este Festivalul  internationa de muzica Primavara Pragheza in mai si inceputul lui iunie.

Suburbiile sunt ca multe altele din Europa centrala, cu zgarie-nori inalti si industrie usoara, dar ajungi rapid in satele adormite si dealurile molcome ale Boemiei.

Multi oameni spun ca Praga le aminteste de Viena sau Budapesta. Dar, de fapt, Praga e unica. Nu exista niciun loc ca acesta. 


pisi338: ms
mariamoldoveanu: Ms
Alte întrebări interesante