Imi putetu rezolva si mie va rog exercitiul acesta atasat in imaginea de mai jos?
Va roog!
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
(√3 - √2/2)² - (√3 + √2/2)² + 35/36 =
(3 - √6 + 2/4) * (3 + √6 + 2/4) + 35/36 =
(5/4 - √6/4)(5/4 + √6/4) + 35/36 =
25/16 + 5√6/16 - 5√6/16 - 6/16 + 35/36 =
19/16 + 35/36 =
171/144 + 140/144 =
311/144
(3 - √6 + 2/4) * (3 + √6 + 2/4) + 35/36 =
(5/4 - √6/4)(5/4 + √6/4) + 35/36 =
25/16 + 5√6/16 - 5√6/16 - 6/16 + 35/36 =
19/16 + 35/36 =
171/144 + 140/144 =
311/144
Laura2ela:
Multumesc mult!!
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă