Limba română, întrebare adresată de georgianaaiancu6, 8 ani în urmă

îmi trebuie foarte repede va rog

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tigrulcelbun175
0

Răspuns:

Stefan cel Mare este cunoscut ptr bătăliile pe care le a purtat impotriva turcilor , tătarilor, ungurilor, polonezilor .

A dus peste 40 de bătălii majoritatea victorioase in 1467victoria de la Baia asupra lui Matei Corvin , victoria de la Lipnic impotriva tătarilor, in 1497 batalia de la Codrii Cosminului asupra regelui Poloniei Ioan Albert . Cea mai mare victorie este Batalia de la Vaslui realizată impotriva armatei otomane conduse de Soliman Pasa 10 ian. 1475

Stefan cel Mare a fost domnul Moldovei intre anii 1457 si 1504. A fost fiul lui Bogdan al 2 lea , a domnit 47 de ani , a fost cea mai lungă domnie din epoca medievală din Țările Române.

Domnitorul construia dupa fiecare victorie câte un lacas de cult , a lăsat ca moștenire zeci de biserici si mănăstiri pe care el le a ctitorit , cea mai mare parte a bisericilor si mănăstirilor sunt in Suceava : Mănăstirile Putna si Voronet

Caracterizare directă ,, a fost om vrednic , iscusit si războinic norocos , a fost inzestrat cu virtuti de erou , a fost socotit printre bărbații vestiți in arta războiului .

Stefan cel Mare in opinia mea este considerat o personalitate mare puternică si importanta a istoriei României , era înzestrat cu mari calități , de aceea a și câștigat peste 40 de razboaie . Era înțelept , bun , curajos , credincios , numai un om înțelept si care nu ii este teama de nimic poate sa realizeze si sa castige ceva in viata, a fost pe drept ales conducător, este un erou care trebuie luat ca model de noi toti .

Alte întrebări interesante