Limba română, întrebare adresată de nickflorea1977, 8 ani în urmă

Imi trebuie urgent o cumpunere despre amurg dau coroana daca ma ajutati foarte rapid!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de trifsergiulica
0

Răspuns:

Amurg

Este o frumoasă zi de vară. Este chiar începutul lunii în care roadele copaciilor se coc arătând precum soarele la amurg. Totul este cuprins de o atmosferă caldă ce înfățișează un zâmbet prietenos pe chipul oricărui om ce vede toate minunile pe care natura dorește cu desăvârșire să le arate. Acest amurg reprezintă tot ce se poate numi nemaipomenit, doar într-un frumos peisaj al unei păduri. Este o liniște totală acompaniată de sunetul vag al păsărelelor, cât și de sunetul pârâiașelor ce curg încetișor prin pădure.

Râul de un limpede nemaivăzut îi zâmbește soarelui roșiatic care încă mai emană cu razele sale căldura ce ne încălzește inimile tuturor. În acest amurg păsărelele se îndreaptă spre ale lor cuiburi abia luminate, iar micuții fluturași se închid în petalele florilor parfumate ce dăruiesc un ultim parfum aerului răcoros. Acest amurg sublim reprezintă de fapt portalul spre aspritatea și totodată frumusețea nopții. Baladele greierilor se opresc încet-încet, auzindu-se doar sunetele apei susure ce parcă se îngână cu amurgul ce pune stăpânire pe întreg ținutul.

Ușor, ușor pe perdeaua întunecată încep să își facă apariția ca niște mici licurici de un galben străpunzător, stelele, semn care nu arată altceva decât faptul că lupta dintre Zi și Noapte este aproape de sfârșit, Noaptea apropiindu-se de un mare triumf. Lumina maiestuosului Soare a fost din când în când sabotată de jucăușii nori, însă acum, Soarele trebuie să își predea tronul Lunii care va împrăștia armonia și întunericul peste întreg paradisul creat.

Astfel amurgul se apropie de sfârșit, lăsând în totalitate conducerea întregului Imperiu al Naturii pe seama Nopții ce trebuie să-l conducă fără vreo greșeală. În această atmosferă feerică/de basm ce se năpustește asupra naturii, toate viețuitoarele sunt deja adormite. Toate luminile din toate orașele și satele lumii încep câte puțin, câte puțin să se stingă lăsând în urmă Gărzile Imperiale de Întuneric ce respectă ordinele Nopții.

Într-un final dezamăgitor, în care Noaptea și-a pus controlul asupra întregului ținut, natura și toate viețuitoarele ei sunt pregătite de liniște și pace în timpul somnului lor dulce.

Explicație:

Alte întrebări interesante