Fizică, întrebare adresată de edi854457, 8 ani în urmă

importanța energiei cinetice în viața omului​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Panda0000
0

Răspuns:

1Energia cinetică este porțiunea din energia unui obiect care se datorează mișcării obiectului. Cunoașterea energiei cinetice a unui sistem, este de obicei utilă în calcularea comportamentului sistemului. Dacă știți energia cinetică medie a moleculelor unui gaz, puteți calcula temperatura gazului. Dacă știți energia cinetică a unei bile care zboară în aer, puteți prezice cât de departe va ajunge înainte de a lovi pământul. Pe măsură ce se apropie de viteza luminii, pe măsură ce energia cinetică crește, masa obiectului crește. energia totală a unui sistem închis este constantă, energia cinetică este o funcție a vitezei, deci dacă știți viteza curentă, cunoașteți energia cinetică curentă și dacă știți cum se schimbă ceilalți termeni de energie cu timpul, atunci prezice viteza la un moment viitor.

 2  Pentru spălarea mașinilor și vehiculelor se folosește jet de apă. Energia cinetică stocată în jetul de apă ajută la eliminarea particulelor de murdărie lipite de corpul vehiculului.

3 În timpul aruncării discului, sportivul mișcă corpul în mișcare circulară, astfel încât discul să câștige energie cinetică, înainte de a o arunca.

Explicație:

Alte întrebări interesante