Limba română, întrebare adresată de deea399, 9 ani în urmă

in 12-13 randuri aratati ca opara literara Budulea Tachii este o nuvela!! Va rog,repede!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ZLaurentiu
2
 Nuvela este o specie a genului epic, în proza, cu un sigur fir narativ, urmarind unconflict unic, iar accentul se pune pe caracterizarea complexă a personajului principal şi nu pe acţiune in sine.
Opera "Budulea Tachii" este o nuvela deoarece are un personaj-narator, Hutu, prieten din copilarie al eroului nuvelei. Se nareaza la persoana a III-a singular, deci perspectiva narativa este obiectiva. Opera are persoanje, pe langa protagonist, Mihai Budulea, apar si alte personaje precum 
Budulea cel batran, mama lui Hutu, dascalul satului, profesorul Wondracek, seca Lenca Liuchici , fetele dascălului, etc, aceste personaje ajutand la caracterizarea eroului.
Modul de expunere principal este naratiunea, dar se impleteste cu dialogul si descrierea, figuri de stil ce sunt caracteristice operelor epice, enumeratii - "
asezat, retras şi întotdeauna înţelept ;Budulea Taichii" precum si enumeratii "Mergeam dar totdeauna cu el, de el ascultam întotdeauna". In opera este prezentata si antiteza, prezenta in episodul in care Hutu paraseste orasul pentru a se inscrie la o scoala mai buna.
In concluzie opera "Budulea Tachii" scrisa de Ioan Slavici este o nuvela.
Alte întrebări interesante