Biologie, întrebare adresată de carnati, 9 ani în urmă

Va rog ! Dau coroana ! (40 p)
1.Reptilele sunt vertebrate terestre.
a) notați 3 caractere generale ale reptilelor.
b) clasificați reptilele și menționați câte 3 exemple pentru fiecare clasa.
c) redactați un mini eseu de 3-4 fraze cu titlul adaptările mediului de viata.
2. Comparați modul de reproducere al șopârlelor și al crocodililor menționând modul în care se înmulțesc și modul în care își îngrijesc puiul.
3. Șerpi sunt reptile apode. (fără picioare)
a) descrie alcătuirea corpului al șarpelui de casa.
b) prezentati modul de hranire si adaptarile sarpelui la acesta .
c) clasificati serpi dupa modul de prindere a hranei
d) explicati de ce serpi isi depun ouale si le lasa sa se cloceasca singure.



ZEAMAYS: Pag 40 de unde?
carnati: 40 puncte :))
Utilizator anonim: 20*, 40 dai tu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de JadeZ
1
1.a. -sunt animale taratoare
-respiratia lor este pulmonara
-au pielea solzoasa, acoperita cu placi cornoase
b. reptilele actuale fac parte din 2 subclase:I-Subclasa Anapsida (ex: broastele testoase) si II- Subclasa Diapsida (ex:iguana)
c.adaptari la mediul de viata:
-consuma hrana diversificata
-depun oua(pentru imultire)
-se pot deplasa prin tarre
-au respiratia pulmonara
2. Imultirea serpilor consta in depunerea oualelor in gauri de nisip, pentru protejarea si incalzirea lor (reptilele au sangele rece). Majoritatea serpilor depun oua, dar sunt si cazuri in care nasc pui vii. Spre deosebire de ouale pasarilor, cele de sarpe au invelisul flexibil, pielos. Ies singuri din ou cu ajutorul dinte ascutit din bot.
In primavara, femela crocodil sapa un cuib pe malul unui rau, unde isi depune ouale. Cuibul trebuie sa fie destul de aproape de apa pentru ca familia sa il poata supraveghea. Ouale de crocodil au coaja groasa. In acest caz femela isi ajuta puii sa iasa din ou dezgopandu-i din nisip si spargand coaja. Dupa ce au iesit din ou, puii de crocodil sunt carati de catre femela catre apa, care-i transporta in gura.
3.a.Capul, oval, prezinta doua nari si doi ochi cu privirea fixa, deoarece pleopele sunt unite. Limba, subtire, lunga si bifurcata. Corpul lung, cilindric, lipsit de membre, se termina cu o coada ascutita spre varf.
b.sarpele de casa se hraneste cu broaste, soareci,insecte, soparle, pesti mici. Poate inghiti animale mult mai mari decat corpul sau. Dintii, curbati spre interiorul gurii retin prada.
c. veninos si neveninos
d. deoarece serpii fac parte din clasa reptilelor acestia au sangele rece, de aceea nu pot cloci singuri ouale. Le ascund in nisip pentru a le proteja de pradatori de pentru a le lasa sa se incalzeasca de la soare. Nisipul se incalzeste foarte repede, lucru prielnic pentru clocire
.....................
Sper ca te-am putut ajuta, te pup :*
Alte întrebări interesante