Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

In enunțurile propuse,inlocuiți verbul a fi c un alt verb copulativ:a deveni,a ajunge, a ramîne, a se numi, a se tine, a parea, a se simți, a se arata, a se face, a se preface, a insemna.
Dupa ploaie, orasul era de nerecunoscut. Casele acum erau mai albe, strazile erau mai largi, iar copacii mai verzi. Orasenii erau mai veseli, iar vitrinele magazinelor erau mai lucitoare. Se pare că ploaia a fost o bine cuvintare cereasca peste acest oraș.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
101
1. ,, Dupa ploaie, orasul era de nerecunoscut. Casele acum erau mai albe, strazile erau mai largi, iar copacii mai verzi. Orasenii erau mai veseli, iar vitrinele magazinelor erau mai lucitoare. Se pare că ploaia a fost o bine- cuvintare cereasca peste acest oraș."

2. ,, 
Dupa ploaie, orasul devenise de nerecunoscut. Casele acum ajunseseră mai albe, strazile  se făcură mai largi, iar copacii mai verzi. Orasenii păreau mai veseli, iar vitrinele magazinelor părea mai lucitoare. Se pare că ploaia devenise o binecuvintare cereasca peste acest oraș."

Utilizator anonim: Cu drag!
Utilizator anonim: Cu drag TUTUROR!
скачать: multumesc dar pe care so scriu
скачать: numai trebu am gasit
Răspuns de Utilizator anonim
35
Dupa ploaie, orasul ajunsese de nerecunoscut. Casele deveniseră mai albe, strazile erau mai largi, iar copacii mai verzi. Orasenii se arătau mai veseli, iar vitrinele magazinelor păreau mai lucitoare. Se pare că ploaia însemnase o binecuvântare cereasca peste acest oraș.
Alte întrebări interesante