Geografie, întrebare adresată de silianrazvan705, 8 ani în urmă

In excursia voastră v-aţi imprietenit cu o familie de localnici care vrea să vă viziteze vara următoare. calizați un traseu turistic în care să includeți următoarele obiective turistice din România şi informații despre: Sfinxul(Bucegi) , Delta Dunării, Mănăstirea Voroneț, Castelul Peleș, Transfăgărășan, Peștera Urșilor​
20 rânduri. Dau coroana plsss​


silianrazvan705: ai aceași dasta?
silianrazvan705: aceași intrebarem
silianrazvan705: întrebare!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de davidgheorghitacrist
8

Răspuns:

Sfinxul

Sfinxul din Munții Bucegi este o formațiune geologica alcătuita din conglomerate, rezultată în urma dezagregării și eroziunii diferențiate, situat la 2206 m altitudine, în județul Dâmbovița, pe teritoriul administrativ al comunei Moroeni. Originea numelui Sfinxului este datorată asemănării sale cu un cap uman, mai exact cu Sfinxul Egiptean. Format dintr-un bloc mare de piatră ce a căpătat forma de astăzi într-un timp foarte îndelungat, Sfinxul din Bucegi, aflat pe platoul Bucegi, măsoară 8 metri în înălțime și 12 metri în lățime.

Delta Dunarii

Delta Dunarii este una dintre cele mai mari si mai bine conservate ape din Europa, fiind a doua ca marime. Delta Dunarii este situata in sud-estul Romaniei, aflandu-se pe teritoriul a trei judete, printre care se enumera si Constanta. Incepand din 1991 , anul in care a intrat in patrimoniul UNESCO, Delta Dunarii adaposteste peste 300 de specii de pasari si mai mult de 40 de specii de pesti, iar vegetatia sa bogata ocupa 78% din toata suprafata sa, gasindu-se in zona deltei paduri de plop,salcie, arin si frasin.

Manastirea Veronet

Mănăstirea Voroneț, supranumită „Capela Sixtină a Estului”, este un complex monahal medieval construit în satul Voroneț, astăzi localitate componentă a orașului Gura Humorului. Mănăstirea se află la 36 km de municipiul Suceava și la numai 4 km de centrul orașului Gura Humorului. Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare (1457-1504). Biserica a fost ridicată în anul 1488 în numai 3 luni și 3 săptămâni, ceea ce constituie un record pentru acea vreme.

Castelul Peles

Castelul Peleș este un palat din Sinaia construit între anii 1873-1914. Fostă reședință de vară a regilor României, în prezent este un muzeu. Castelul a fost declarat muzeu în 1953. În ultimii ani ai regimului comunist, între 1975-1990, Nicolae Ceaușescu a ordonat încheierea domeniului pentru public. Biblioteca regală îi atrage mai ales pe cei pasionati de cărți rare, având coperți din piele și fiind gravate cu litere de aur. Chiar și pentru cei mai puțin familiarizați cu universul cărților exista un punct de atracție, ușa secretă, o cale de acces în spatele unui raft cu cărți unde regele se putea refugia în încăperile palatului. Sala de muzică a devenit salon de serate muzicale la dorința reginei Elisabeta. Mobilierul de aici a fost primit în dar de la maharajahul Kapurthala. Sala de teatru are 60 de locuri si lojă regală, fiind decorat în stilul lui Ludovic al XIV-lea. După castelul Bran, Peleșul este al doilea cel mai cautat castel de către turiști.

Transfagarasan

Transfagarasanul este soseaua situata la cea mai mare altitudine din România, urcând pâna la 2042 m. Situat pe Drumul National 7C, traverseaza cel mai înalt lant muntos din tara noastra Muntii Fagaras si leaga Transilvania de Muntenia. Are doua benzi care se intind pe o lungime de 92 de kilometri. Din cauza nenumaratelor serpentine cu masina viteza medie este de cel mult 40 km la ora. Apoi, pe intregul traseu sunt construite 27 de viaducte si poduri si cel mai lung tunel de la Capra la Balea Lac, de 887 de metri, care strabate muntele Paltinul. Aerisirea tunelului se face natural datorita curentilor de aer extrem de puternici.Transfagarasanul a fost contruit intre 1970 si 1974.

Pesterea Ursilor

Peștera Urșilor a fost descoperită în 1975, cu ocazia unei dinamitări executate la cariera de marmură din zonă. Este unul dintre principalele obiective turistice ale Munților Apuseni, ea aflându-se în județul Bihor, în imediata apropiere a localității Chișcău, comuna Pietroasa, la o altitudine de 482 m.

Explicație:

Sper ca te-am ajutat! Merit Coroana?

Alte întrebări interesante