In triunghiul ΔABC isoscel [AB]≡[AC] se duce inaltimea AD si se prelungeste cu [AD]≡[DE]
Sa se arate ca ΔADC≡ΔEDC
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Comparam Δ ADC cu Δ EDC :
[AD] ≡ [DE] (din enuntul problemei)
DC = latura comuna
AD perpendicular pe BC ⇒DE perp.pe BC ⇒ m.ungh.ADC =m.ungh.EDC= 90gr.
(L.U.L)
⇒ Δ ADC ≡ ΔEDC
poate fi si (L.L.L.)
in loc sa arati ca unghiurile de mai sus sunt = 90 gr.
[AC] ≡[EC]
si atunci esti in cazul LLL
[AD] ≡ [DE] (din enuntul problemei)
DC = latura comuna
AD perpendicular pe BC ⇒DE perp.pe BC ⇒ m.ungh.ADC =m.ungh.EDC= 90gr.
(L.U.L)
⇒ Δ ADC ≡ ΔEDC
poate fi si (L.L.L.)
in loc sa arati ca unghiurile de mai sus sunt = 90 gr.
[AC] ≡[EC]
si atunci esti in cazul LLL
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Istorie,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă