Limba română, întrebare adresată de cristianacornea83, 8 ani în urmă

Incercuieşte subiectele din enunturile de mai jos şi menţionează părțile de vorbire prin a. Soarele încălzeşte natura şi Mihai admiră plantele înflorite sub razele lui. b. Doi dintre ei au participat la concurs, dar niciunul nu a câştigat. c. Pe Andrei scăparea din vedere a exercitiului 3 de la test l-a costat două puncte care i-au scăzut media semestrială, d. Ai săi îi cer mai multă sârguinţă, fiindcă nu e chiar imposibil de primit note mari. e. Fiecare visează la o meserie frumoasă, dar numai unii îşi realizează aspiratile. f. Aceea care se joacă este colega mea, acela care o priveşte este tatăl ei, cei trei de lângă el sunt frații ei şi ceilalți sunt copiii vecinilor. g. Cine merge la teatru? h. A desena înseamnă pentru el o mare plăcere, dar a-și bate gura cu ceea ce face este „o tortură“.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ShuShuWaifu
15

a. Soarele incalzeste natura si Mihai admira plantele inflorite sub razele lui.

(aici subiectul este cuvantul ''Soarele'')

b.Doi dintre ei au participat la concurs, dar niciunul nu a castigat.(Subiectele sunt ''Doin dintre ei''.)

c.Pe Andrei scaparea din vedere a exercitiului 3 de la test l-a costat doua puncte care i-au scazut media semestriala.(subiectul este ''Andrei'')

d.Ai sa ii cer mai multa sarguinta, fiindca nu e chiar imposibil de primit note mari. (Aici nu sunt sigura dar cred ca este ''Ai'')

e.Fiecare viseaza la o meserie frumoasa, dar numai unii isi realizeaza aspiratile.(Aici subiectul este ''Fiecare'')

f.Aceea care se joaca este colega mea, acela care o priveste este tatal ei, cei trei de langa el sunt fratii ei si ceilalti sunt copiii vecinilor.(Subiectele sunt ''colega mea'' , ''tatal ei'' si ''copiii vecinilor'')

g.Cine merge la teatru?(Subiectul este ''Cine'')

h.A desena inseamna pentru el o mare placere, dar a-si bate gura cu ceea ce face este ''o tortura''.(Subiectul este ''el'')

Scuze ca nu ti-am raspuns si la ce parti de vorbire sunt, doar ca nu stiam!

Ps:Ca sa afli care este subiectul unei propozitii trebuie sa pui intrebarea ''Cine?'' ''Ce?'', uite un exemplu! Avem propozitia ''Maria deseneaza.'' Punem intrebarea: ''Cine deseneaza?'' Si raspundem cu ''Maria!'' Asta inseamna ca Maria este subiectul! Daca nu intelegi nici asa, atunci am sa iti dau alta explicatie: Subiectul este persoana sau lucrul despre care se vorbeste in propozitite,text,poezie...etc.Daca nu intelegi nic asta da-mi un mesaj si o sa incerc sa te ajut!<3


cristianacornea83: hey ! mulțumesc mult ma mai poți ajuta la 2 ex dar f urgent mulțumesc
Anonymous152: la h) daca nu ma insel subiectul este ,,a desena,,
Alte întrebări interesante