Limba română, întrebare adresată de anamariatanase61, 8 ani în urmă

scrie o compunere de o pagina intitulata "eu" în care sa-ti folosesti abilitatile de cunoastere de sine​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de saddy2006
0

Răspuns:

cateva idei

Eu ma numesc...si sunt o persoana prietenoasa si destul de sociabila. Imi place sa fiu inconjurata de prieteni si imi place sa imi petrec timpul liber pe retele de socializare, in parc sau cu prietenii mei.

Cunoașterea de sine este un proces care începe în copilărie și nu se sfârșește niciodată,  dezvoltându-se pe măsură ce înaintăm în vârstă și este influențat de experiențele prin care  trecem zi de zi, la școală, acasă, pe stradă sau în grupul de prieteni.

Mai devreme sau mai tarziu, in viata fiecaruia dintre noi vine un moment cand ajungem sa ne punem intrebarile “Cine sunt eu? Ce-mi doresc cu adevarat? Care este rolul meu? Cine vreau sa fiu?”

Cred că sunt puține persoane care mă cunosc cu adevărat. Nu pot spune că sunt un om simplu sau ușor de înțeles. Sunt o fire contradictorie, complicată.  Și apreciez enorm oamenii care încearcă să mă înțeleagă și nu se grăbesc să mă judece.

Sunt momente când devin egoistă, când  mă gândesc doar la mine și trebuie să recunosc că uneori, lucrul asta m-a scutit de câteva suferințe în plus la momentul respectiv, dar m-a și dezavantajat în timp.

Mă înspăimântă ideea de a fi neputincios. De a privi un lucru, o situație, un moment fără a putea face nimic pentru a-l schimba. Mă înspăimântă faptul că deseori, realitatea te ajunge din urmă și îți arată cât ești de “mic”…

Iubesc oamenii frumoși sufletește. Mă inspiră și mă fac să cred că dacă vor, oamenii chiar pot fi buni. mi place viața. Îmi place să mă simt bine, să fac ce-mi place, să am în preajmă oameni alături de care mă pot dezvolta.

Am învățat că părinții sunt cea mai mare comoară pe care ne-o dă Dumnezeu. Că indiferent cât greșim, cu ce greșim, în inima și în ochii părinților noștri vom fi mereu cei dintâi și singurii care contează. Am învățat că Dumnezeu îți scoate în cale oameni care să te ghideze în momentele cheie din viața ta.

Demersul cunoasterii de sine nu este un drum drept, usor sau cu scurtaturi. Insa dorinta ta de a te cunoaste, de a sti cine esti, ce vrei, ce poti si incotro te indrepti, iti va da puterea de a duce totul la bun sfarsit.

Explicație:

Alte întrebări interesante