Istorie, întrebare adresată de alexandriarosca, 7 ani în urmă

indică un obiectiv al diplomației române după Marea Unire .Argumentează răspunsul. Utilizează sursele A,B și cunoștințele obținute anterior .
vă rog ajutațimă dau coroana!!!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de TatianaB
9

Indicăm un obiectiv al diplomației române după Marea Unire din 1918.

După Marea Unire din 1918 un obiectiv important al diplomației române era să păstreze teritoriile integrate în urma unirii și o stabilitate în relațiile cu Uniunea Sovietică.

→ Relațiile româno-sovietice din perioada de după unire au fost caracterizate de o permanentă neîncredere, cauzată de refuzul Uniunii Sovietice de a recunoaște unirea Basarabiei cu România din 1918.

→ Pentru România, anul 1924, a însemnat nu doar eșecul Conferinței de la Viena, ci și alte două evenimente. Un eveniment de ordin intern, iar celălalt de ordin extern, și anume rebeliunea de la Tatarbunar și crearea, a RASS Moldovenească, din inițiativa lui I. V. Stalin.

Tratatul de la Montreux din 1936 era un document politic complex în ceea ce privește relațiile dintre cele două țări, România și Uniunea Sovietică. El prevedea obligații mutuale și nu doar angajări din partea României de a „permite trecerea trupelor sovietice pe teritoriul României”, așa cum se susține în unele scrieri rusești.

→ În realitate tratatul semnat la Montreux a fost sortit să rămână o simplă inițiativă din partea României, fără mari succese, deoarece sovieticii nu s-au arătat interesați de prevederile acestuia.

Problema cea mai mare a diplomației române a fost refuzul Uniunii Sovietice să recunoască apartenența Basarabiei la România. Ei nu recunoșteau granițele României Mari care deja fuseseră recunoscute în cadrul sistemului de la Versailles.

Accesând link-ul de mai jos, putem citi o compunere despre Marea Unire din 1918: https://brainly.ro/tema/5989670

Succes!

#SPJ1


georgebv: Bunaa... Ma poți ajuta și pe mine la un exercițiu la Romana?????
georgebv: Te rog
Alte întrebări interesante