Geografie, întrebare adresată de CristinagabrielaO, 9 ani în urmă

Informatii despre San Sebastian - fara informatia de pe wikipedia - in limba romana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de WhiteHole4
1
*San Sebastian e numita Donostia in limba basca si San Sebastian in Spaniola, este o statiune-litoral situata pe  coasta Atlanticului in golful Biscaya din nordul spaniei.
*Donostia-San Sebastian este capitala sezonului estival din Spania. San Sebastian este sinonim cu relaxarea, plajele cele mai renumite fiind La Concha si Playa de Ondarreta.
*Regina Isabella II a marcat San Sebastian pe harta ca fiind o statiune, in vara anului 1845, petrecandu-si acolo vacanta de vara si intre timp devenind resedinta a curtii regale.Maria Cristina a inaugurat Grand Hotel astfel intrand in circuitul turistic al lumii mondene.
*San Sebastian se afla intre gura de varsare a raului Urumea si golful la Concha in forma de semiluna, fiind impartit in orasul vechi si mai multe districte ce au aparut pe masura ce orasul s-a marit.
*Clima  este influentata mai mult de Atlantic si mai putin de Mditerana,astfel rezultand o apa mai racoritoare.
*Divertismentul de seara reprezinta in principal degustari de 'tapas'-aperitive compuse din diverse ingrediente trecute prin scobitoare.
*Parte Vieja reprezinta centrul istoric al orasului, cu strazi inguste,cladiri medievale,care pana in 1836 a fost inconjurat de ziduri.Aceasta zona este impartita in 2 parohii:una apartinand bisericii San Vicente si cealalta bisericii Santa Maria. Orasul modern San Sebastian are un stil cosmopolitan,cu magazine elegante, bulevarde largi, cafenele pe trotuare si restaurante.
*Luptele cu tauri, festivalurile de arta si film, evenimentele sportive si activitatile culturale sunt motive pentru care multi oameni iubesc aceasta statiune si datorita carora orasul se mentine in viata.
**Eu unul as vizita orasul :) sper ca ti-am fost de ajutor!


CristinagabrielaO: Da mersi mult <3
WhiteHole4: Cu placere :)
Alte întrebări interesante