Biologie, întrebare adresată de LuizaElena1, 9 ani în urmă

Informatii despre sistemul solar.
Va rog...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de deliacoclici
8
Sistemul Solar este alcatuit din Soare, care troneaza in mijlocul a noua planete, intre care Pamantul, a satelitilor lor, a unei multimi de planete mici (sau asteroizi), de pietre si comete cu aparitie imprevizibila.Toate acestea se invart in jurul Soarelui.
 1.Mercur:
Mercur e prima planeta pe care o intalnim cand ne indepartam de Soare.E abia ceva mai mare decat Luna cu care seamana foarte mult.Da ocol Soarelui in 88 de zile.Mercur nu are atmosfera,ziua este cald si noaptea frig.Solul e ciuruit de gauri,unele au o marime de sute de kilometri.A mai fost descoperit si un bazin mare,inconjurat de un brau de munti.
 2.Venus:
Este la fel de mare ca Pamantul si este acoperita de nori care tin caldura ostatica.Iar la sol temperatura este foarte ridicata, incepand de la 450 C Celsius.Atmosfera de pe Venus e inabusitoare si incarcata cu gaze ucigatoare.
 3.Marte:
Solul planetei Marte este ca si solul Lunii,este acoperit de cratere de diferite dimensiuni.Planeta aceasta este foarte rosie deoarece contine foarte mult fier care a ruginit.Marte are 2 sateliti ciudati care arata ca niste blocuri de piatra pline de diformitati.
 Daca mai ai nevoie de informatii despre celelalte planete,anunta-ma si ti le dau pe toate.


LuizaElena1: Mersi
deliacoclici: Daca te-am ajutat marcheaza raspunsul ca cel mai bun
LuizaElena1: Gata
Giigii: Sistemul nostru solar nu mai are 9 planete ci 8,planeta Pluto a fost degradat.
Alte întrebări interesante