Chimie, întrebare adresată de preguzanelu21, 8 ani în urmă

inportanţa a fenomenelor fizice si chimice in veaţa omului ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de melaniacovaci
2
Lumea din jurul nostru, cu toată bogăția și diversitatea sa, trăiește prin legi, ușor de explicat cu ajutorul unor științe precum fizica și chimia. Și chiar în baza activității vitale a unui astfel de organism complex ca omul, nu se află decât fenomene și procese chimice.

Definiții și exemple

Un exemplu elementar este un cazan pe foc. După un timp, apa va începe să se încălzească, apoi se fierbe. Vom auzi un sir caracteristic, o scurgere de abur va zbura din gura fierbătorului. De unde a venit, pentru că nu era inițial în feluri de mâncare! Da, dar apa, la o anumită temperatură, începe să se transforme în gaz, schimbându-și starea fizică de la lichid la gazos. Ie ea a rămas aceeași apă, abia acum sub formă de abur. Asta este fizic.

Și vom vedea fenomenele chimice dacă aruncăm o pungă de ceai de ceai în apa fiartă. Apa din sticlă sau din altă navă va deveni roșu-maroniu. Va exista o reacție chimică: sub influența căldurii, frunzele de ceai vor începe să se fuzioneze, evidențiind pigmenții de culoare și proprietățile gustului inerente acestei plante. Vom primi o substanță nouă - o băutură cu caracteristici calitative specifice, specifice acesteia. Dacă adăugăm câteva linguri de zahăr la ea, se va dizolva (reacția fizică), iar ceaiul va deveni dulce (reacție chimică). Astfel, fenomenele fizice și chimice sunt adesea legate și interdependente. De exemplu, în cazul în care punga de ceai este plasat în apă rece, reacția nu se întâmplă, frunzele de ceai și apă nu vor interacționa, și zahărul se dizolvă prea nu dorește.






buna






sper ca te am ajutat ❤️
Alte întrebări interesante