Chimie, întrebare adresată de Dragospopamarian, 8 ani în urmă

Întocmiți un referat de maxim 2 pagini care să conțină informatiicu tema: Poluarea aerului- cauze, efecte si metode de prevenire.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DreamlandStaff4
6

Răspuns:

Poluarea reprezinta contaminarea mediului înconjurator cu materii care pot afecta atât sanatatea umana, dar şi funcţiile ecosistemelor. Aceasta poate fi un rezultat al cauzelor naturale, precum erupţiile vulcanice, sau al activitaţii umane.

Cauze/Efecte

arderea combustibililor fosili în producerea de energie electrică, transporturi, industrie și gospodării;

procese industriale și utilizarea solvenţilor, de exemplu în industria chimică şi extractivă;

agricultură;

tratarea deşeurilor;

erupţiile vulcanice, praful aeropurtat, dispersia sării marine și emisiile de compuşi organici volatili din plante sunt exemple de surse naturale de emisie.

Metode alocate pentru prevenire a poluarii

Din cauza poluării mediului înconjurător, de la jumătatea secolului XX, multe națiuni au instituit legi cuprinzătoare proiectate pentru a repara distrugerile anterioare ale poluării necontrolate și pentru a preveni viitoarele contaminări ale mediului. În Statele Unite a fost adoptată „Legea pentru Aer Curat” (Clean Air Act - 1970) prin care se impunea reducerea semnificativă a anumitor tipuri de poluare ale aerului, cum ar fi emisiile de dioxid de sulf. „Legea pentru Apa Curată” (Clean Water Act - 1977) și „Legea pentru Apă Potabilă Nepericuloasă” (Safe Drinking Water Act - 1974) au stabilit norme pentru deversarea poluanților în ape și standarde pentru calitatea apei potabile. „Legea pentru Controlul Substanțelor Toxice” (Toxic Substance Control Act - 1976) și „Legea pentru Conservarea și Recuperarea Resurselor” (Resource Conservation and Recovery Act - 1976) au fost promulgate pentru a supraveghea și controla deșeurile periculoase.

Sper ca te am ajutat spor la scoala :D

Alte întrebări interesante