Limba română, întrebare adresată de lucabeleag, 8 ani în urmă

într-o compunere de o pagina prezentati o carte pe care ai citito si are ca tema prietenia.
Va rog mult îmi ttebuie pe maine​


blackunivers: ma ajutati la matematica?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mirunapostelnicu5
1

Răspuns:

Cartea mea preferata este "Amintiri din copilarie", deoarece in ea este povestita viata unui copil nazdravan, in care ma regasesc si eu oarecum si a familiei acestuia.

         Sunt povestite cu lux de amanunte toate intamplarile si necazurile in care acesta a intrat de-a lungul copilariei lui, dar si etapele lui de maturizare. Familia acestuia era o familie modesta. Personajul principal al povestirii este Nica. Parintii acestuia erau niste oameni simpli de la tara, muncitori, dar cu o educatie si cu principii alese pentru a putea sa le transmita mai departe copiilor lor. Desi de-a lungul catilor Nica intalneste diferite obstacole pe care nu orice copil de varsta lui le poate depasi, el intelege acele lucruri si incearca in felul lui sa rezolve si sa treaca peste toate greutatile care ii ies in cale. Era un copil foarte destept si iscusit, desi nu se prea impaca cu scoala sau cu " Calul Balan". Calul Balan era un fel de banca pe care preotul satului ii batea pe cei care nu invatau si nu erau interesati de scoala. Spre sfarsitul cartii, Nica trebuie sa-si paraseasca plaiurile natale in care a copilarit pentru a merge la o scoala mai renumita, pentru a putea studia.

           Dupa parerea mea, "Amintiri din copilarie" ar trebui citita de fiecare copil si adult care nu a citit-o, deoarece Nica poate fi un exemplu pentru toti cititorii!!!


lucabeleag: mersi dar....îmi trebuia un text
blackunivers: ma ajutati si pe mine la mate?
lucabeleag: eu sunt clasa a5-a nu cred ca am cum
blackunivers: da nu ai cum
blackunivers: ok nu i nimic
lucabeleag: tu ce clasa esti
blackunivers: a 7 a
lucabeleag: ok
Alte întrebări interesante