Limba română, întrebare adresată de Bogdanel69, 9 ani în urmă

Intr-o zi Pacala ducea un porc sa-l vanda la targ.Pe drum nu stiu ce-i veni porcului,ca nu voia nici in ruptul capului sa mearga inainte. Trage Pacala
incoace,trage incolo,injura,se infurie,dar porcul sa se miste: neam! Vazand ca nu o poate scoate la cap cu animalul,ii veni lui Pacala o idee: incepu sa se invarteasca imprejurul animalului si,luandu-l apoi de franghie,porni din nou la drum.De asta data porcul il urma supus. Pe drum se intalni cu Tandala,care-l intreba: - Dar unde duci porcul ala,mai Pacala? - Vorbeste mai incet,vere! raspunse Pacala in sopata.El crede ca-l duc inapoi acasa!
1. aratati ca textul de mai sus este o snoava.
2. de care defect omenesc face haz in snoava de mai sua?
3. Construiti un dialog hazliu alcatuit din 10 replici. folositi o formula de initiere,una de mentinere si una in cheierea dialogului.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de RaluRaluca15
76
1.Textul de mai sus este o snoava deoarece este o naratiune populara plina de umor,scurta,in care se face haz de necaz. 2 Se face haz de prostia omeneasca 3. Printesa si fluturele Intr-o zi,printesa se plimba prin curtea palatului.Ea a vazut un fluturas care ii spuse: -Buna fluturas gingas! -Buna!Daca imi dai un pic de apa iti voi indeplini o suta de dorinte! -Bine,poftim! Dupa vre-o suta de ani de indeplinit dorinte,fluturasul pleca si zise: -PFUI!! Ce printesa aiurita! -Ce bine imi pare ca ai plecat!! -Bine pa urat-o! -Ca tu esti frumos rau.. -Bine pa si cale batuta!! Sper ca te-am ajutat.
Răspuns de istratiii
57
1. Este folosit personajul umoristic Pacala, are o nota glumeata .
2. Se face haz de la neglijenta oamenilor care l-au inalnit pe pacala .
3. -Salut Ana
   - Salut Andrei
   - Am auzit că ți-ai cumpărat peștișori . 
   - 
Da , așa este . 
    - Si unde sunt ei?
    - Dar, ei au murit.
     - 
Vai , îmi pare rău şi iai îngropat ?
     - Da, in burta pisicii.
     - papa, scze trebuie sa plec, si nu mai ingropa pesti in burta pisicii.
     - Desigur , ppapa
Alte întrebări interesante